Τραγωδία στο Μάτι: Το παράπονο των κατοίκων μετά τη διάσωση 19.000 ανθρώπων στη Ρόδο – «Για εμάς δεν έγινε καμία επιχείρηση απεγκλωβισμού»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο Μάτι: Το παράπονο των κατοίκων μετά τη διάσωση 19.000 ανθρώπων στη Ρόδο – «Για εμάς δεν έγινε καμία επιχείρηση απεγκλωβισμού»

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη θλιβερή επέτειο του Ματιού, της φωτιάς που διέλυσε το Μάτι και έστειλε στον θάνατο 104 ανθρώπους.

Μια θλιβερή επέτειος που φέτος συνέπεσε με το ξέσπασμα τρομερών πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, αλλά και την τεράστια επιχείρηση διάσωσης το Σάββατο 19.000 ανθρώπων, όταν εκτιμήθηκε ότι η φωτιά θα τους απειλήσει.

Ένας εκ των κατοίκων του Ματιού, και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων που συστάθηκε μετά την τραγωδία, ο Πέτρος Δεμέναγας, μιλώντας στο Μega, αναφέρθηκε στην τακτική των εκκενώσεων που ακολουθείται, στην κριτική που γίνεται και στο ότι ποτέ στο Μάτι δεν ειδοποιήθηκε κανείς για αυτό που έρχεται.

«Βλέπουμε 19.000 διασώθηκαν στη Ρόδο, οι 16.000 με αυτοκίνητα και 3.000 από τη θάλασσα. Εμάς εδώ μας άφησαν στο έλεος, δεν ήρθε κανένα Λιμενικό, δεν ήρθε καμία Αστυνομία, δεν βοήθησε, δεν έγινε καμία διάσωση. Διάσωση την οποία όφειλαν να κάνουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, πόρτα-πόρτα» είπε χαρακτηριστικά.

Kάτοικοι Ματιού: Καλύτερα να σιωπούν όσοι απαξιώνουν την τακτική των εκκενώσεων

Στο πλαίσιο της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι, μετέφερε ακόμη το αίτημα των κατοίκων για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Επιτροπής Πληγέντων Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας σε αναρτήσεις τους στο Twitter αναφέρουν: «Οι 104 νεκροί της πυρκαγιάς στο Κόκκινο Λιμανάκι & στο Μάτι, καθώς & οι συγγενείς τους, πολύ θα ήθελαν να υπήρχε το 112 & μια έγκαιρη εκκένωση… Δεν τους έδωσε, όμως, κανείς αυτή την ευκαιρία, την ευκαιρία να επιβιώσουν».

«Επομένως, καλύτερα να σιωπούν από ντροπή όσοι εύκολα απαξιώνουν την τακτική των εκκενώσεων» καταλήγει το μήνυμα των μελών της επιτροπής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr