Βασιλακόπουλος: Τον Ιούνιο πάμε σε παγκόσμια αποκλιμάκωση της πανδημίας – Έρχονται νέα εμβόλια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος: Τον Ιούνιο πάμε σε παγκόσμια αποκλιμάκωση της πανδημίας – Έρχονται νέα εμβόλια

«Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχουν εμβόλια για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και τη βελτίωση της εικόνας στις εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία στηρίχθηκε κατά βάση η απόφαση για χαλάρωση των μέτρων έναντι του κορονοϊού που εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Mega για την άρση των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες αναφορικά με τα γήπεδα και την εστίαση, τα οποία και θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 19 Φεβρουαρίου.

«Πλέον δεν έμειναν και πολλοί περιορισμοί. Η πλήρης απελευθέρωση ψυχολογικά μας βοηθάει. Αυτό που έγινε δεν είναι επικίνδυνο, δε θα αλλάξει τρομερά την επιδημιολογική εικόνα, γιατί κατ’ ουσίαν συνέβαινε το ίδιο πράγμα στην εστίαση με τους όρθιους. Για τα γήπεδα δεν καταλαβαίνω την πληρότητα στο 50%. Αυτό που έμεινε, και πρέπει να μας μείνει σαν καλή συνήθεια, είναι οι μάσκες, όπου υπάρχει συνωστισμός ή στα ΜΜΜ, οι οποίες είναι υποχρεωτικές για λόγους υγείας», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις Απόκριες οι οποίες δε θα πραγματοποιηθούν, ο ίδιος είπε γελώντας ότι, «τις παρελάσεις μπορούμε να τις μετονομάσουμε σε διαδηλώσεις και να γίνουν και αυτές. Το να λέμε ότι μόνο η παρέλαση θα προκαλέσει πρόβλημα, είναι μια υπερβολή».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είπε πως τον Ιούνιο πάμε σε παγκόσμια αποκλιμάκωση της πανδημίας, «θα υπάρξει μελέτη που θα λέει πόσο χρονικό διάστημα μετά την 3η δόση είναι η βέλτιστη χρονική περίοδος για να γίνει η αναμνηστική δόση. Εξαρτάται που ζει ο καθένας. Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχουν εμβόλια για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να βγουν νέα στελέχη του ιού, οπότε πάμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας παγκόσμια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr