Βασίλης Καρράς: Μέχρι αργά το βράδυ σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του -Συρρέουν από όλη την Ελλάδα, τραγικές φιγούρες η κόρη και η σύζυγός του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Καρράς: Μέχρι αργά το βράδυ σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του -Συρρέουν από όλη την Ελλάδα, τραγικές φιγούρες η κόρη και η σύζυγός του

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35 μ.μ.

Η σορός του λαϊκού τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετά.

Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη, όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή. Tραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του, που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους:

Στον Ιερό Ναό Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη οι δύο γυναίκες της ζωής του τραγουδιστή, η σύζυγός του, Χριστίνα και η κόρη τους, Ειρήνη ήταν απαρηγόρητες. Οι δυο τους ήταν στο πλευρό του Βασίλη Καρρά μέχρι το τέλος και ακόμη δε μπορούν να πιστέψουν ακόμη ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος δεν είναι πια στη ζωή. Φορώντας μαύρα ρούχα και γυαλιά ηλίου η Χριστίνα και η Ειρήνη Κεσογλίδου (το πραγματικό επώνυμο του Βασίλη Καρρά) δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους. Η σύζυγος του Βασίλη Καρρά ξέσπασε μάλιστα σε λυγμούς, με την κόρη της να την παίρνει αγκαλιά.

Βούλα Πατουλίδου
Γιάννης Ζουγανέλης
Αχιλλέας Μπέος

Η ταφή του Βασίλη Καρρά θα γίνει στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, αύριο, Τετάρτη 27/12, στις 12:00.

 

Κρατώντας λευκά λουλούδια, φίλοι και θαυμαστές είχαν συγκεντρωθεί ήδη από τις 8 το πρωί στην εκκλησία, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή.

Ο Βασίλης Καρράς εξέπνευσε το απόγευμα της Κυριακής 24/12, στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύονταν δίνοντας μάχη με τον καρκίνο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσούσε και από τον κορωνοϊό.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, χρήστες των social media όλων των ηλικιών αποφάσισαν να τον αποχαιρετήσουν με στίχους από τα πιο γνωστά του τραγούδια, συνθήματα αλλά και λόγια αγάπης.

Η επιθυμία του Βασίλη Καρρά

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

Ο Βασίλης Καρράς έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook. Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς -το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης- υπήρξε ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών. Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και το 1969, στα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Έκανε τεράστιες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε, με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ ιστορία άφησαν και ντουέτα που έκανε με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές. Παράλληλα ως συνθέτης και στιχουργός έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του καταγράφηκε ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» με πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, τους στίχους και μουσική του οποίου είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr