Βεβαίωση μετακίνησης: Προσοχή! Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να νέα έντυπα μετακίνησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μετακίνησης: Προσοχή! Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να νέα έντυπα μετακίνησης

Aπό χθες ισχύουν οι νέες άδειες κυκλοφορίας και όσοι δεν τις έχουν πάνω τους θα επιβαρυνθούν με τσουχτερά πρόστιμα.

Η βεβαίωση είναι διαφορετική για μισθωτούς, διαφορετική για ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ άλλο καθεστώς ισχύει για όσους βρίσκονται σε καθεστώς τηλερργασίας ή αναστολής.

Από τις 6 το πρωί σήμερα οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν μόνο με τη νέα βεβαίωση μετακίνησης. Τα έντυπα πλέον εκδίδονται από την ΕΡΓΑΝΗ κατόπιν αιτήματος του εργοδότη.

Από τα έντυπα αποκλείονται όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας , σε τηλεργασία αλλά και σε νόμιμη άδεια…

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χρειάζονται και εκτύπωση από taxis, φορολογικών στοιχείων και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι κλειστές επιχειρήσεις μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Οι έλεγχοι της τροχαίας την ίδια ώρα παραμένουν εντατικοί προκειμένου οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν πως οι πολίτες έχουν μαζί τους το σωστό έγγραφο…

Μόνο οι εργαζόμενοι με την νέα βεβαίωση μετακίνησης θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σχετικό έγγραφο πλέον, με τους παραβάτες να καλούνται να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr