Βγήκε στους δρόμους το μικρότερο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. – Δείτε πού επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγήκε στους δρόμους το μικρότερο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. – Δείτε πού επιχειρεί

Ο στόλος οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας διαθέτει μεγάλη ποικιλία, με το νέο ηλεκτρικό microcar να περιπολεί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ελληνική αστυνομία εμπλουτίζει διαρκώς τον μηχανοκίνητο στόλο της και μερικές από τις νεότερες προσθήκες είναι ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα που βοηθούν σε συγκεκριμένες αποστολές λόγω προδιαγραφών.

Μία από αυτές τις προσθήκες είναι και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Eco Car με την ψηλόλιγνη σιλουέτα. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το μικρότερο περιπολικό που έχει στο στόλο της θα περιπολεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας περιλαμβάνει το «τρίγωνο» που σχηματίζουν οι πλατείες Συντάγματος, Ομόνοιας και Μοναστηρακίου, και μέσα σε αυτό περικλείονται όλα τα τραπεζικά ιδρύματα, μερικές από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας και φυσικά η Βουλή των Ελλήνων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα από πιο σημαντικά μέρη στη χώρα, με την αστυνομία να ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση ως προς τη φύλαξη του. Πέρα από τα κλασικά περιπολικά της αστυνομίας, τους μοτοσυκλετιστές και τα πεζά περίπολα, υπάρχουν και ποδηλάτες, ενώ πρόσφατα εμπλουτίστηκε ο στόλος και με το μικρό ηλεκτρικό Eco Car που έχει αυτονομία 100 έως 120 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, το 2θέσιο Eco Car έχει μήκος 2,25 μέτρα, πλάτος 1,29 μέτρα και ύψος 1,57 μέτρα, και ζυγίζει 670 κιλά μαζί με τις μπαταρίες. Η αυτονομία που προσφέρει το πακέτο μπαταριών ξεπερνά ελαφρώς τα 100 χλμ. και στην high speed έκδοση το ηλεκτρομοτέρ αποδίδει 10 ίππους που εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 80 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει ακόμα σύστημα πέδησης με δισκόφρενα εμπρός και πίσω, ενώ έχει διατηρήσει και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος που έχει και η πιο αδύναμη έκδοση (18 εκ.). Ακόμα, το πακέτο μπαταριών φορτίζει σύμφωνα με την εταιρεία μέσα σε 5 με 7 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα.

Το νέο περιπολικό Eco Car City της ΕΛ.ΑΣ. θα το δείτε να περιπολεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι προσφέρεται ακόμα για επαγγελματική χρήση, στις εκδόσεις City Van και pick-up.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr