«Βοήθεια στο Σπίτι»: Τι ισχύει με τις παρατάσεις συμβάσεων και αιτήματα νέων προσλήψεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Τι ισχύει με τις παρατάσεις συμβάσεων και αιτήματα νέων προσλήψεων

Διευκρινήσεις σχετικά με την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι την στελέχω του με μόνιμο προσωπικό οι εν ενεργεία συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι 30/09/2020. 

Επίσης στην εγκύκλιο ξεκαθρίζεται ότι οι δήμοι μπορούν να αποστείλουν αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης απασχολούμενου στο πρόγραμμα λόγω αποχώρησης».

Ειδικότερα σημειώνεται στην εγκύκλιο:

Με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν.4583/2018 προβλέφθηκε η ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α΄ βαθμού και η στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, μέσω της έκδοσης σχετικής προκήρυξης.

Επειδή ως γνωστόν οι διαδικασίες πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού είναι αρκετά χρονοβόρες, και προκειμένου να μην διακοπεί η παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους, με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 229 του ν. 4635/2019 (Α’ 167) παρατάθηκε η διάρκεια του προγράμματος
«Βοήθεια στο Σπίτι» και των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων στο πλαίσιο του προγράμματος από τη λήξη τους μέχρι 30.09.2020.

Αιτήματα θα αποσταλούν μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης απασχολούμενου στο πρόγραμμα λόγω αποχώρησης. Με πληροφορίες από την aftodioikisi.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr