Βόρεια Εύβοια: Δείτε το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικές πυρκαγιές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Δείτε το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Τι ακριβώς συνέβη στη Βόρεια Εύβοια με τις τεράστιες πυρκαγιές διερευνά ντοκιμαντέρ

Το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια, που φέρει τον τίτλο «Πάρτυ Συνεργειών», σύμφωνα με τους συντελεστές «διερευνά μέσα από αναλύσεις, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, το «Γιατί» αφέθηκαν να καούν δάση, χωριά, ζώα και καλλιέργειες στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και εταιρείες για την περιοχή καθώς και από πότε ήταν έτοιμος ο σχεδιασμός αυτός. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο με αλλαγές χρήσεις γης, βιομηχανικές ζώνες και αιολικά, αλλά και με έκδηλες παρανομίες και παρατυπίες»

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι συντελεστές πριν αναρτηθεί δημόσια το 2ο μέρος έγιναν αρκετές προβολές σε μέρη της Ελλάδας και φυσικά στην βόρεια αλλά και κεντρική Εύβοια όπου έγιναν και πολλές έντονες συζητήσεις.

«Το ενδιαφέρον όλων των συμπολιτών μας για το τι συμβαίνει στη Βόρεια Εύβοια αποτυπώθηκε σε αυτές τις προβολές, καθώς και σε προσκλήσεις που είχαμε για πολλές περισσότερες πόλεις, κάτι που ήταν πέραν των δυνάμεών μας. Όμως, το ντοκιμαντέρ, ελεύθερα διαθέσιμο, είναι πλέον κτήμα όλων μας, και μπορούν όσοι θέλουν, (ομάδες, συλλογικότητες κ.α.) να οργανώσουν δημόσιες προβολές του», λένε σχετικά οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr