Βόρεια Εύβοια: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τελέθριο – Σε επιφυλακή ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Τελέθριο – Σε επιφυλακή ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού

Οι υπάλληλοι του Δήμου τίθενται σε επιφυλακή και τα μηχανήματα σε ετοιμότητα

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια και στη Βόρεια Εύβοια με την κακοκαιρία Λέανδρος να βρίσκεται σε ξέλιξη.

Το χιονισμένο Τελέθριο-Μικρή Σβάλα απαθανάτισε ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού ο οποίος έχει θέσει σε ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία του Δήμου και τους υπαλλήλους της καθώς και όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση ενημερώνει ότι:

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα έως και την Τρίτη (19-01-2021) με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
2. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
3. Τους θυελλώδεις ανέμους και
4. Τον ισχυρό παγετό
α. Παρακαλούνται ειδικότερα οι πολίτες των ορεινών περιοχών και ειδικότερα οι επισκέπτες, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, να φροντίσουν για την επάρκεια προμηθειών (καύσιμης ύλης, ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό κλπ) για το προσεχές διάστημα.
β. Οι διαμένοντες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα διαμονής και μετακίνησής τους λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και αλλάζουν ταχύτατα και ότι η πρόσβαση και ο καθαρισμός των οδών και η μετακίνηση ακόμη και των μηχανημάτων έργων στις περιοχές αυτές είναι χρονοβόρες.
γ. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρήσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.
δ. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή.
• Οι υπάλληλοι του Δήμου τίθενται σε επιφυλακή και τα μηχανήματα σε ετοιμότητα
• Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν όσους συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο και να τους πληροφορήσουν για την κατάσταση, παράλληλα να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα να παρέχουν ανά πάσα ώρα πληροφορίες στην Πολιτική Προστασία του Δήμου
• Οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή και τα μηχανήματα τους σε ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της νύχτας
Τηλέφωνα ανάγκης:
Δήμαρχος 6937270372
Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αγγελής Μισιρλής 6985846988

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr