Βόρεια Εύβοια: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στην Αγία Άννα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στην Αγία Άννα

Σε κινητοποίηση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας σήμερα το απόγευμα στην Αγία Άννα με ανακοίνωσή της. 

Σε κινητοποίηση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας σήμερα το απόγευμα στην Αγία Άννα με ανακοίνωσή της.

Δείτε τι αναφέρει:

«Εφτά μήνες έχουν περάσει πια από τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Ζούμε  τις συνέπειες της πολιτικής που από τη μια βλέπει τις ανάγκες μας σαν σπατάλη και σαν βαρίδι και από την άλλη τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο. Η πολιτική προστασία, όπως η δημόσια υγεία κι η εκπαίδευση συνεχίζουν να έχουν μεγάλες ελλείψεις και να αφήνουν τον καθένα στην τύχη του και στην τσέπη του. Βάζουμε τις γεννήτριες στα σπίτια κάθε τρεις και λίγο που κόβεται το ρεύμα, τρέχουμε για τις τυπικές εξετάσεις στη Χαλκίδα και την Αθήνα (όταν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι), πληρώνουμε φροντιστήρια επειδή σε βασικά μαθήματα, ακόμα δεν υπάρχουν καθηγητές στα σχολεία. Κι όλα αυτά καλούμαστε να τα πληρώνουμε ξανά εμείς που χάσαμε, σπίτια, ζώα, μελίσσια, περιβόλια, τις δουλειές μας. Εμείς που χάσαμε μέρος από το εισόδημα μας ορισμένοι και ολόκληρο. Η ακρίβεια που ξεκίνησε με τις πράσινες μπίζνες και την «απελευθέρωση» του ρεύματος, τώρα μεγαλώνει με τις πολεμικές μπίζνες της κυβέρνησης και έρχεται να αποτελειώσει και να ξεκληρίσει και τον τελευταίο κάτοικο της περιοχής μας.

Το σχέδιο δια στόματος πρωθυπουργού ήταν από την αρχή σαφές. Αντί για μέτρα προστασίας της ζωής μας και του εισοδήματος μας, αντί για μέτρα που θα είχαν σκοπό να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια, ακούσαμε για τους μεγαλοεπενδυτές που θα έρθουν να δώσουν σε όσους απομείνουμε, μεροκάματα της πείνας. Όπως αυτά που ξέρουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα των εργοστασίων και των μεγαλοξενοδοχείων.

Ο σταθερός, επίμονος, ενωτικός, μαζικός αγώνας που δίνουμε μέχρι σήμερα και ξεκίνησε πριν ακόμα σβήσουν οι φωτιές, έβαλε στο κάδρο τις δικές μας ανάγκες. Τα αιτήματα για τους ρετσινάδες-δασεργάτες, τους αγρότες-κτηνοτρόφους-μελισσοκόμους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους ανέργους, τη δασική ανάπλαση, τα αντιπλημμυρικά έργα, αγκαλιάστηκαν από το λαό της περιοχής και επιβλήθηκαν ως βάση συζήτησης. Αυτά που έχουμε καταφέρει ως σήμερα, ορισμένα αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά, ορισμένες αποζημιώσεις, το 7ετές πρόγραμμα για τους ρετσινάδες, δε μας χαρίστηκαν. Είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα άλλωστε όλοι οι υπουργοί δηλώνουν με θράσος ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί αλλού δεν έχουν γίνει ούτε αυτά. Δηλαδή με άλλα λόγια παραδέχονται ανοιχτά ότι όπως και παντού ούτε κι εδώ είχαν σκοπό να δώσουν τίποτα.

Και τότε γιατί υποχώρησαν;

Γιατί εδώ βρήκαν μπροστά τους εμάς που όπως μαζί πέσαμε στις φλόγες για να σώσουμε το βιος μας, έτσι μαζί πέσαμε και στον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας!

Γιατί για εμάς η μαχητική επιμονή στο δρόμο του αγώνα, η αδιαπραγμάτευτη επιμονή να καλυφθούν όλα μας τα αιτήματα, δεν είναι θέμα αρχών, ή ξεροκεφαλιάς είναι θέμα επιβίωσης!

18 Μάρτη Συμμετέχουμε όλοι δυναμικά!!

Στην Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αγία Άννα

(5μ.μ μπροστά στο ξενοδοχείο Thalatta)

Παλεύουμε για την επιβίωση μας απέναντι στις μπίζνες που στήνονται πάνω στα καμένα, με το λαό ξεκληρισμένο!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr