Βόρεια Εύβοια: Θύελλα αντιδράσεων για την υποβάθμιση έξι σχολείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Θύελλα αντιδράσεων για την υποβάθμιση έξι σχολείων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει έξι σχολεία στη Βόρεια Εύβοια.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει έξι σχολεία στη Βόρεια Εύβοια, μειώνοντας κατά 8 άτομα τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από σχολεία του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού συναντήθηκαν με σκοπό να οργανώσουν την κοινή δράση τους ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων.

Από το Υπουργείο Παιδείας προτείνεται να υποβαθμιστούν τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου, Αιδηψού, Γιάλτρων, Ελληνικών, Ωρεών και το Νηπιαγωγείο Ωρεών, με συνολική μείωση κατά 8 εκπαιδευτικούς.

Με ψήφισμά τους οι Σύλλογοι ζητούν να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 19 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Ιστιαίας.

Παράλληλα απεστάλη επιστολή διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται η υποβάθμιση των Σχολείων.

Μάλιστα το θέμα δεν έμεινε εκεί, καθώς το μετέφεραν στη Βουλή με την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης όσο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, οι οποίοι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει η απόφαση υποβάθμισης και να ληφθεί υπόψιν η ιδιαίτερη κατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρηγόρης Δάσκος, ο οποίος εισηγείται την μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει την προβλεπόμενη νομοθεσία, σχετικά με την αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr