Ξεχάστε τις αλυσίδες για τα χιόνια στο αυτοκίνητο – Η λύση που «λύσει τα χέρια» των οδηγών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεχάστε τις αλυσίδες για τα χιόνια στο αυτοκίνητο – Η λύση που «λύσει τα χέρια» των οδηγών

Μια νέα εντυπωσιακή τεχνολογία της κορεατικής Hyundai έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη χειμερινή οδήγηση.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Hyundai Motor Company και η Kia Corporation παρουσίασαν τους επαναστατικούς ηλεκτροκινητήρες Universal Wheel Drive System («Uni Wheel») που βρίσκονται ενσωματωμένοι στις πλήμνες των τροχών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα στη χωροταξία και στη συμπεριφορά τους.

Οι δύο εταιρείες Hyundai Motor Company και Kia Corporation αποκάλυψαν μια νέα τεχνολογική ιδέα, που απαλλάσσει τους οδηγούς από την ανάγκη να σταματούν στην άκρη ενός χιονισμένου ή παγωμένου δρόμου για να τοποθετούν αλυσίδες χιονιού στους τροχούς του αυτοκινήτου τους.

Ξεχάστε τα χειμερινά λάστιχα

Παράλληλα, απαλλάσσει τους οδηγούς -που ζουν κυρίως σε βόρειες χώρες- από την ανάγκη να αγοράζουν χειμερινά ελαστικά και να τα τοποθετούν στα αυτοκίνητά μόνο τους χειμερινούς μήνες. Τα ελαστικά αυτά υπερθερμαίνονται και φθείρονται γρήγορα αν χρησιμοποιούνται όλο τον υπόλοιπο χρόνο που ο δρόμος δεν είναι καλυμμένος με χιόνι και πάγο.

Αλλά και οι χιονοαλυσίδες έχουν και αυτές τα προβλήματά τους: πέραν της τοποθέτησής τους, που φαντάζει “βουνό” για πολλούς οδηγούς, προκαλούν πολύ έντονους κραδασμούς σε σημεία που δεν υπάρχει πολύ χιόνι, και επίσης δεν επιτρέπουν στο ελαστικό να απομακρύνει το νερό που θα συναντήσει στην άσφαλτο, προκαλώντας την υδρολίσθηση.

Η τεχνολογία των σούπερ ελαστικών

Όλα αυτά γίνονται ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός κουμπιού στην καμπίνα των επιβατών, και πλέον απομένει να διαπιστώσουμε αν οι Hyundai-Kia θα καταφέρουν να φέρουν αυτή την τεχνολογία στην παραγωγή των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων, φέρνοντας μαζί και μια μικρή επανάσταση στη χειμερινή οδήγηση. Μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του όλου συστήματος στο παρακάτω Video:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr