Ξεκίνησε το πλιάτσικο στα καμμένα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε το πλιάτσικο στα καμμένα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, ενώ αρκετοί μένουν σε κατεστραμμένα σπίτια - παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία τους - από φόβο για το πλιάτσικο
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, ενώ αρκετοί μένουν σε κατεστραμμένα σπίτια – παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία τους – από φόβο για το πλιάτσικο.

Αντιμέτωποι με μια ακόμα αντιξοότητα είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, δεκάδες κάτοικοι των οικισμών που επλήγησαν, τα βρίσκουν λεηλατημένα, όταν επιστρέφουν πίσω.

Πόρτες και παράθυρα παραβιασμένα βρήκαν, άλλωστε, κι οι κάτοικοι στον Κουβαρά, τη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι. «Θα ξανακαούμε και θα ξανάρθετε. Αδιαφορία πλήρης» ανέφερε κάτοικος του Λαγονησίου την Τρίτη, που είδε το σπίτι του να κυκλώνεται από τις φλόγες. «Οι κλέφτες ήταν έξω από τα σπίτια μας».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, η εικόνα στη Δυτική Αττική είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της – χωρίς ωστόσο να υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

Όπως επεσήμανε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr