Ξέσπασε η μητέρα της Εμμας που την παρέσυρε οδηγός: «Δεν κάλεσαν ως μάρτυρα την συνοδηγό»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασε η μητέρα της Εμμας που την παρέσυρε οδηγός: «Δεν κάλεσαν ως μάρτυρα την συνοδηγό»

Οργισμένη είναι η μητέρα της Έμμας Καριωτάκη, που τον περασμένο Νοέμβριο παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από οδηγό στη Θεσσαλονίκη.

Η δίκη της υπόθεσης θα ξεκινήσει στις 7 Νοεμβρίου, ωστόσο, στο βούλευμα του Δικαστικού συμβουλίου, αναφέρεται πως στην δίκη θα παραπεμφθεί μόνο ο οδηγός, ενώ η συνοδηγός του δεν κλήθηκε καν σαν μάρτυρας της υπόθεσης, όπως τονίζει η μητέρα του θύματος.

«Είναι δυνατόν να είσαι συνοδηγός σε ένα αυτοκίνητο που ο οδηγός του τρέχει με υπερβολική ταχύτητα στο κέντρο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, να χτυπά ένα κορίτσι, να το εγκαταλείπει και εσύ να μην ενημερώνεις με την πρώτη ευκαιρία που σου δίνεται τις αρχές…» ανέφερε οργισμένη η μητέρα της αδικοχαμένης Εμμας.

Η Κέλλυ Καμπάκη, μητέρα του θύματος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς», είπε χαρακτηριστικά:

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αδυναμία της να κατέβει και να προσφέρει βοήθεια στο παιδί μου τη συγκεκριμένη στιγμή που έγινε το κακό. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πως είναι δυνατόν να μην ειδοποιεί τις αρχές με την πρώτη ευκαιρία και αντ’ αυτού να πηγαίνει στη δουλειά της λέγοντας στις φίλες της ότι θα πάει να παραδοθεί όταν θα τελειώσει την οκτάωρη βάρδιά της. Πράγμα που δεν θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ποτέ καθώς συνελήφθη μισή ώρα πριν ολοκληρώσει τη βάρδια της. Πως είναι δυνατόν ενώ συνελήφθη και ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της τελικά το βούλευμα να την απαλλάσσει με το επιχείρημα ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως και αυθορμήτως; Πως είναι δυνατόν ενώ δεν κατηγορείται, τελικά να μην καλείται ούτε καν ως μάρτυρας στη δίκη; Ενώ ήταν η μόνη που τα είδε και τα βίωσε όλα… Αν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει θα πήγαινε στην αστυνομία πριν πάει στη δουλειά…».
Αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόφαση

Μετά την απόφαση αυτή, η οικογένεια της Εμμας θα αντιδράσει, όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Νίκος Ρουσσόπουλος.

«Με μία πρωτοφανή αιτιολογία έχουμε απαλλαγή της συνοδηγού από τις κατηγορίες όταν από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας προέκυπτε τουλάχιστον η απλή συνέργειά της τόσο στο θέμα της επικίνδυνης οδήγησης όσο και στο θέμα της εγκατάλειψης. Ενώ στο βούλευμα αναφέρεται ότι παραδόθηκε από τα στοιχεία της δικογραφίας, αλλά και από τις δηλώσεις του δικηγόρου της προκύπτει ότι συνελήφθη στις πεντέμισι το απόγευμα ενώ η ίδια είχε αποφασίσει να παραδοθεί μισή ώρα αργότερα. Ήδη έχουμε κάνει αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και βεβαίως θα προχωρήσουμε και σε άλλες ποινικές διαδικασίες προκειμένου να αποδοθούν σωστά οι ευθύνες».

Να τονιστεί ότι ο οδηγός που παρέσυρε την 19χρονη, δεν ήταν ιδιοκτήτης του οχήματος και δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ κινούνταν με ταχύτητα 104χλμ ανά ώρα, ενώ το όριο στον δρόμο του δυστυχήματος, ήταν 50χλμ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr