Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι αλλαγές θέσεις των 3 νεκρών κοριτσιών «κλειδί» στην υπόθεση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι αλλαγές θέσεις των 3 νεκρών κοριτσιών «κλειδί» στην υπόθεση

Νέα στοιχεία στην υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα από μια σημαντική διαπίστωση αναφορικά με το πως βρέθηκαν νεκρά

Οι ύποπτες αλλαγές «θέσης» στους θανάτους και στα σημαντικά επεισόδια υγείας των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, δίνoυν νέες διαστάσεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Όπως επισημαίνει το ingr, τον θάνατο της 7 μηνών Ιριδας τον Άρτιο του 2021 στο οικογενειακό σπίτι στην οδό Μπιζανίου, στην ανακοπή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021 αλλά και στον θάνατο της 3,5 χρονών Μαλένας τον Μάρτιο του 2019 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς» υπάρχουν κρίσιμες καταθέσεις ότι τα κορίτσια που βρέθηκαν άπνοα, είχαν αλλάξει περιέργως θέση στο κρεβάτι τους, από τότε που τα είχε αφήσει η μητέρα τους είτε για να ειδοποιήσει γιατρούς ή για να πέσει να κοιμηθεί.

Κάτι που εξετάζεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και νομικούς αν σχετίζεται με «την πιθανή προσπάθεια των παιδιών να κρατηθούν στην ζωή, κάνοντας ημιθανή τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις, μετά την πιθανή σφοδρή προσπάθεια την μητέρας τους να τα σκοτώσει» Κι αφού βεβαίως δεν είναι απολύτως σαφές σε τι κατάσταση τα είχε αφήσει τελευταία φορά η μητέρα τους.

Σε αναφορές λοιπόν για περίεργη μεταβολή της θέσης της  Τζωρτζίνας που βρέθηκε στην μέση του κρεβατιού και μάλιστα χωρίς παροχή οξυγόνου προχώρησαν οι γιατροί του Καραμανδανείου Νοσοκομείου όταν έσπευσαν στο δωμάτιο της μετά από νωχελική καθυστερημένη ενημέρωση τους από την Ρούλα Πισπιρίγκου ότι «κτυπάει το οξύμετρο».

Όπως έχουν ενδεικτικά καταθέσει οι γιατροί για τις ώρες που έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα (ΣΣ τελικώς πέθανε από χορήγηση κεταμίνης τον Ιανουάριο του 2022) πήγαν στο δωμάτιο και τη βρήκαν την ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν. Την είδαν στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Και το παλμικό οξύμετρο δεν είχε καμία ένδειξη.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να προκύπτει και για την 7 μηνών Ιριδα με βάση την πρόσφατη κατάθεση της αδελφης της Δήμητρας Πισπιρίγκου για την θέση που βρήκε το μωρό (ΣΣ: Χωρίς σφυγμό, μελανιασμένο) γύρω στις 10.30 το πρωί στην κούνια του.

Όπως κατεθεσε: «Την είδα εντελώς ξεσκέπαστη. Δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη. Ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι της προς τα έξω και τα πόδια της προς την μεριά του τοίχου. Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας, αλλά προς τα πάνω.

Την Ίριδα την βρήκα ανάμεσα στο ξύλο της πάνω πλευράς της κούνιας και στο μαξιλάρι. Μάλιστα το μαξιλάρι ακουμπούσε ακριβώς το δεξί χέρι της Ιριδας. Σας λέω ότι μου έκανε εντύπωση η θέση της γιατί η Ίριδα δεν κουνιόταν τόσο στον ύπνο ώστε να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ από τη θέση που την είχε βάλει η Ρούλα για ύπνο. Δεν είδα που ακριβώς την έβαλε για ύπνο, αλλά την έβαλε σίγουρα κατά μήκος. Όχι κάθετα. Επίσης σίγουρα το κεφάλι της θα ήταν πάνω στο μαξιλάρι όταν την έβαλε για ύπνο».

Κάτι αντίστοιχο όμως συμβαίνει και στον θάνατο της Μαλένας όπου υπάρχει η περιγραφή της ίδιας της Ρούλας Πισπιρίγκου που αναφέρει ότι «στις 16.40 το παιδί τινάχτηκε, με κοίταξε, έβγαλε έναν βρόγχο και έμεινε με τα μάτια μισάνοιχτα. Της μίλησα , της φωναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον υπνο της κι έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω.

Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση , είχε ξαναπάρει τα το πανάκι στα χερια της και τα χείλη της ήταν μπλε». Με κύριο ζητούμενο πως βρέθηκε το παιδί που το είχε –σύμφωνα με την περιγραφή της- αφήσει ακίνητο και κανονικά τοποθετημένο στο κρεβάτι με τα πανάκια να τα έχει πάρει από το χερι του, σε άλλη θέση, γυρισμένο και με τα πανάκια πάλι στα χέρια του».

ΠΗΓΗ: INGR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr