Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: Η λύση του μυστηρίου – Την Πέμπτη το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: Η λύση του μυστηρίου – Την Πέμπτη το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Την Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας που θα «ξεκλειδώσουν» την αλήθεια γύρω από την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Θέμα ημερών θεωρείται από τους ειδικούς η λύση του μυστηρίου γύρω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες είναι συγκλονιστικά και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο το θρίλερ σχετικά με τα αίτια των θανάτων των τριών κοριτσιών, της Ίριδας, της Μαλένας και της Τζωρτζίνας.

Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται κοντά, ενώ την Πέμπτη αναμένεται το αποτέλεσμα για την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, για την οποία ο ιατροδικαστής ζήτησε περαιτέρω έρευνα από ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης.

«Δέχθηκα επίπληξη από τη μητέρα των κοριτσιών»

Η αντιπρόεδρος των του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο MEGA, καθώς η μητέρα των 3 κοριτσιών απευθύνθηκε σε εκείνη ιδιαίτερα ενοχλημένη.

«Ουσιαστικά υπήρξε μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας, η οποία ενοχλημένη εξέφρασε την άποψή της, για την παρέμβαση του ιατρικού συλλόγου, και τη δική μου προσωπικά, θεωρούσε ότι δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση, ότι δεν είμαι θεράπων ιατρός, και επομένως δε θα έπρεπε να τοποθετηθώ επί του θέματος. Της εξήγησα ότι έχω θεσμική υποχρέωση να τοποθετηθώ, διότι θα πρέπει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα της κοινωνίας, και δεν θα πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς και στα νοσοκομεία», ανέφερε αρχικά.

«Ήδη έχουν κατατεθεί οι φάκελοι νοσηλείας της Τζωρτζίνας από τα δύο νοσοκομεία, υπάρχει πλούσιο ιστορικό με καταγεγραμμένα περιστατικά, με αντικειμενικά ευρήματα. Αυτό που καταθέσουν οι γιατροί είναι ότι κατά την πρώτη νοσηλεία της Τζωρτζίνας, υπήρξε μία ολιγωρία της μητέρας να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Όταν πήγαν οι γιατροί το παιδί είχε ήδη φύγει και έκαναν προσπάθεια να την επαναφέρουν, ήταν το περιστατικό που της προκάλεσε την εγκεφαλοπάθεια. Δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, υπήρχε μία κυρία στον διπλανό θάλαμο και η Ρούλα Πισπιρίγκου τής είπε «μείνε πίσω γιατί το παιδί παθαίνει ανακοπή», μετά από αυτό ειδοποίησε τους γιατρούς», συμπλήρωσε.

«Μετά το Καραμανδάνειο η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στην εντατική της Παιδιατρικής του Ρίου, και το παιδί δεν είχε εμφανίσει κανένα πρόβλημα καρδιολογικό, εκτός από την εγκεφαλοπάθεια που ήδη είχε πάθει. Έπειτα, έγινε εξιτήριο απ΄την εντατική και παρέμεινε στο μονόκλινο δωμάτιο της Παιδιατρικής. Εκεί αναφέρθηκαν κάποια περιστατικά βραδυκαρδίας, ενώ δεν υπήρχε προηγουμένως κάποια καταγραφή, έτσι ζήτησαν οι γιατροί από τη μητέρα να βγάζει τα βίντεο. Δεν υπήρχε λόγος να εμφανίζει η Τζωρτζίνα αυτές τις βραδυκαρδίες ή τους σπασμούς και έτσι οι γιατροί πρότειναν να πάει στο Ωνάσειο και να τοποθετηθεί βηματοδότης, και να θωρακίσουν το σώμα της», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Μαστοράκου.

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια, η σπάνια νόσος που αναφέρθηκε η μητέρα, αλλά και το γονιδιακό πρόβλημα. Το μεγάλο ερωτηματικό ήταν γιατί συνέβαιναν όλα αυτά τα ιατρικά περιστατικά, ενώ οι γιατροί απουσίαζαν», κατέληξε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου.

Μαυροειδάκος για θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα: Η αστυνομία ξέρει τι έχει συμβεί

Το μήνυμα ότι η αστυνομία έχει καταλήξει στο τι έχει συμβεί με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα έστειλε το πρωί της Τρίτης ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας που θεωρούνται «κλειδί» για την εξέλιξη της έρευνας.

«Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι πάρα πολύ έμπειροι και μπορούν ακόμα και χωρίς επιστημονικά ευρήματα να σκιαγραφήσουν και να δουν και οι ίδιοι από την εμπειρία τους αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια ή είναι από παθολογικά αίτια» είπε ο κ. Μαυροειδάκος το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι από την έρευνα που έχουν κάνει και τις καταθέσεις που έχουν πάρει, ότι έχουν καταλήξει στο τι έχει συμβεί» πρόσθεσε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στο γεγονός ότι περιμένουν και τα επιστημονικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης σημείωσε ότι η ιατροδικαστική εξέταση πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά ευρήματα. «Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν στις προηγούμενες ιατροδικαστικές έρευνες έγιναν λάθη, επισήμανε ότι «μπορεί να έγινε λάθος σε μια εκτίμηση ή σε ένα συμπέρασμα. Και για αυτό δίνεται και η δυνατότητα να ξαναεργαστούν οι ιατροδικαστές».

Διευκρίνισε, τέλος, ότι το πόρισμα που αναμένεται, θα δώσει απαντήσεις μόνο για ένα από τα τέσσερα γεγονότα: «Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή κι έναν θάνατο. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού».

Η νέα ανάρτηση-φωτιά του ιατροδικαστή Λέων – «Έχω πολλά ερωτηματικά για την αμέλεια»

Νέο «λάδι στη φωτιά» σχετικά με την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα έριξε με ανάρτησή του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων καθώς είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας οι οποίες, όπως εξηγούσαν ιατροδικαστικές πηγές στο Newsbomb.gr, «θα δείξουν τον δρόμο στην υπόθεση».

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα». Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου» έγραψε ο Γρηγόρης Λέων στην ανάρτησή του παραθέτοντας και τη σχετική βιβλιογραφία.

«Αυτό που θέλει να υπενθυμίσει η συγκεριμένη ανάρτηση είναι ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι θεράποντες ιατροί γιατί υπάρχουν λίγα περιστατικά ανά τον κόσμο» εξήγησε το πρωί της Τρίτης ο κ. Λέων μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «κρατάω πολλά ερωτηματικά για την αμέλεια, προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχει παρέμβαση». «Έχουμε πάρα πολύ υλικό. Είναι ευτύχημα ότι τα δύο παιδιά έχουν νοσηλευτεί από εξαιρετικά νοσηλευτικά κέντρα. Έχουμε μια μάνα που μας έχει περιγράψει την όλη διαδικασία. Όλα αυτά θα αποδώσουν με σιγουριά αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Εξηγώντας ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας ο Γρηγόρης Λέων είπε ότι «δεν είναι μόνο να βρούμε το τι έχει συμβεί, αλλά να αποκλείσουμε και το τι δεν έχει συμβεί». «Στο τρίτο περιστατικό προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι δεν υπάρχει κάποια παθολογία, αλλά πάμε να εξαντλήσουμε ότι δεν υπήρχε κάποιο φάρμακο, άρα ψάχνουμε να βρούμε αν κάποια φάρμακα που ήταν παραπάνω από το φυσιολογικό να προκάλεσαν το θάνατο», σημείωσε, εξηγώντας πως «τότε θα πάμε σιγά σιγά στη λύση του μυστηρίου».

Δήλωσε πως, «όλες οι μέχρι τώρα εξετάσεις και στα τρία παιδιά έχουν αποκλείσει να υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα» και πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να δούμε αν όντως υπάρχει παρέμβαση, αποκλείοντας κάθε ερωτηματικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr