Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: Βέβαιος ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας ο ιατροδικαστής Λέων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση θανάτων στην Πάτρα: Βέβαιος ότι θα βρεθεί η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας ο ιατροδικαστής Λέων

Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση το θρίλερ της Πάτρας

Ένα βήμα πριν την εξιχνίαση του θρίλερ βρίσκεται η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Συνεχίζεται το θρίλερ της Πάτρας, με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, μέσα σε διάστημα 33 μηνών, με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων μίλησε για ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, όπου αναμένεται το πόρισμα αν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος ή όχι.

Ο κ. Λέων επισήμανε πως στην προκειμένη έρευνα συνεκτιμώνται όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το να υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να προκάλεσε την ασφυξία στο παιδί και όχι απαραίτητα εξωτερικός παράγοντας.

«Στην έρευνα εκτιμώνται και πράγματα που αποκλείονται και καταλήγουμε στην ασφυξία», τόνισε ο ιατροδικαστής μιλώντας στο Mega.

Στην ερώτηση εάν θα μπορούσε να υπάρξει ασφυκτικός θάνατος, δίχως να έχουν βρεθεί ευρήματα, απάντησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, ωστόσο στα παιδιά παρατηρείται πως ασφυκτικές κηλίδες και άλλα σημάδια που είναι συμβατά με ασφυκτικό θάνατο, δεν είναι 100% ασφυκτικός θάνατος παρατηρούνται πολύ σπάνια σε παιδιά. Όμως όταν κάποιος πεθαίνει από ασφυκτικό θάνατο έχει μία σειρά από ευρήματα.

Αναφορικά με την ανάρτηση του κ. Λέων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπου αναφερόταν στην περιγραφή που έκανε η μητέρα των τριών παιδιών για τις τελευταίες στιγμές του κάθε παιδιού με «ορθούς ιατρικούς όρους», ο ίδιος εκτιμά πως ίσως οφείλεται στις σπουδές της και επισημαίνει πως το γεγονός πως η μητέρα ήταν παρούσα στις τελευταίες στιγμές των κοριτσιών, αποτελεί ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τους ιατροδικαστές και παράλληλα τόνισε πως όσα περιγράφει δεν συνάδουν με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα, ο κ. Λέων ανέφερε πως είναι εξίσου σημαντικό και το γεγονός πως έχουν εμπλακεί πολλοί γιατροί στις υποθέσεις και τέλος, τόνισε πως αυτό που δεν βλέπουμε σίγουρα βάσει όλων των δηλώσεων είναι σαφή παθολογικά αίτια για τους τρεις θανάτους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr