Υπόθεση Βαλυράκη: «Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Βαλυράκη: «Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή

Φωτιά είναι το πόρισμα του ανακριτή για τους ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

«Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021.

 «Τον σκοτώσατε με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», αναφέρει ο ανακριτής για τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Στο «φως» έρχεται το σκεπτικό της απόφασης προφυλάκισης των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ανακριτής, οι δύο κατηγορούμενοι ενήργησαν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και με δόλο».

«Ενεργώντας με πρόθεση από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και μετά από συναπόφαση και συνεννόηση με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση και ενώ βρισκόσασταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκοτώσατε άλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρότασή του.

Σοκάρουν τα ευρήματα για τη δολοφονία του

Ο ανακριτής περιέγραψε ακόμα και τον τρόπο που έγινε η δολοφονία, Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν:

«…Προσεγγίσατε τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ο οποίος κινούνταν με το φουσκωτό σκάφος του ”ΜΙΝΑ”, κι αφού παρεμποδίσατε την πορεία, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό σας γύρωθεν του φουσκωτού του σκάφους, διαπληκτιστήκατε μαζί του και στη συνέχεια με τη χρήση ενός ξύλινου μακριού κονταριού τον πλήξατε στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον 2-3 φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα.

Τότε, κι ενώ το αλιευτικό σας σκάφος βρισκόταν καθόλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού σε κίνηση, το απομακρύνατε από το σημείο εκείνο με κατεύθυνση προς το Πεζονήσι κι από την κίνηση αυτή του αλιευτικού, εν γνώσει σας, ο Ιωσήφ Βαλυράκης, ο οποίος βρισκόταν στη θάλασσα, ήλθε σε επαφή με την προπέλα και τα υδροπτερύγια του αλιευτικού σκάφους που βρίσκονταν στην πρύμνη του καθώς και με αμβλείες επιφάνειες αυτού με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτός από θλαστικά τραύματα στην κεφαλή, στον αριστερό αγκώνα και στον αριστερό δείκτη αφενός, αφετέρου εκχυμώσεις στην κεφαλή, στην αυχενική χώρα στον δεξιό βραχίονα και στο δεξιό αντιβράχιο».

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο ψαράδων, Δημήτρης Καρβέλης, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα ναυτικό ατύχημα που οφείλεται στις τραγικές παραλείψεις τηρήσεως των κανόνων ασφαλούς πλεύσεως από τον Σήφη Βαλυράκη. Ακόμα, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», έκανε λόγο για «απόφαση – φιάσκο», ισχυριζόμενος ότι ο ανακριτής αρνήθηκε να δεχθεί αιτήματα της υπεράσπισης και ότι παρέβλεψε δεκάδες στοιχεία, που όπως λέει, αποδεικνύουν ότι ο θάνατος του θύματος δεν ήταν ανθρωποκτονία, αλλά ναυτικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr