Ζεμπίλης: Οι αναπλάσεις της βοιωτικής ακτής, των «Αστεριών» και του αλσυλλίου της Κανήθου ενίσχυσαν την επισκεψιμότητα της Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζεμπίλης: Οι αναπλάσεις της βοιωτικής ακτής, των «Αστεριών» και του αλσυλλίου της Κανήθου ενίσχυσαν την επισκεψιμότητα της Χαλκίδας

Συμμετοχή του Θανάση Ζεμπίλη στην ημερίδα του Συμμετοχικού Εργαστηριου Δήμου Χαλκιδέων

Στην ημερίδα “TANGRAM – Transnational Parks and Gardens Resources in Adriatic Tourist Marketplace” του Συμμετοχικού Εργαστηρίου Δήμου Χαλκιδέων, που διοργάνωσε χθες στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Εύβοιας η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. και είχε ως επίκεντρο τα αλσύλλια της Κανήθου και της Κακοκεφαλής, συμμετείχε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην εμπειρία και την γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη θητεία του, ως δήμαρχος Χαλκιδέων. Ειδικότερα, όσον αφορά τα δύο αλσύλλια (Κανήθου και Φάρου) ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι «πρέπει να ενταχθούν σε μία ευρύτερη ενότητα αναπλάσεων και ήπιων παρεμβάσεων, που θα διαμορφώσουν περιπατητικές διαδρομές τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και για την προσέλκυση επισκεπτών».

Συνεχίζοντας, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην ενότητα των έργων αναπλάσεων και βελτίωσης του αστικού τοπίου της βοιωτικής ακτής από την γέφυρα ως την ιχθυόσκαλα. «Πριν την ανάπλαση, το ενδιαφέρον των επισκεπτών περιοριζόταν σε μία μικρή έκταση του παραλιακού μετώπου της ευβοϊκής ακτής. Έπρεπε, λοιπόν, να το απλώσουμε και προς την ενδοχώρα με τις πεζοδρομήσεις και προς την βοιωτική ακτή. Προχωρώντας, με μία ολιστική προσέγγιση και με τρόπο συνθετικό, που περιελάμβανε την ανάπλαση της ακτής από την παλαιά γέφυρα Χαλκίδας μέχρι την ιχθυόσκαλα, την ανάπλαση του κτιριακού συγκροτήματος και της πλαζ Αστέρια, καθώς και το αλσύλλιο Κανήθου, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο σύνολο περιπατητικής διαδρομής, που βελτίωσε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και έγινε πόλος έλξης επισκεπτών. Διασφαλίστηκε η ισόρροπη ανάπτυξη, με την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής Κανήθου, ενώ ταυτόχρονα η πόλη απέκτησε μία οργανωμένη πλαζ, που διαθέτει και γαλάζια σημαία, εντός του πυρήνα του αστικού της ιστού.

»Περαιτέρω, πραγματοποιήσαμε ήπιες επεμβάσεις στο αλσύλλιο και διαμορφώσαμε πράσινες διαδρομές μέχρι το φρούριο του Καράμπαμπα. Έτσι, ο επισκέπτης θα μπορούσε να ακολουθήσει μία περιπατητική διαδρομή μέχρι το φρούριο για να επισκεφθεί εκεί την έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών στον δυτικό προμαχώνα. Περαιτέρω, στοχεύαμε στο να αναπτύσσονται και περιβαλλοντικές δραστηριότητες στο αλσύλλιο και είχε εκπονηθεί για το σκοπό αυτό ειδικό πρόγραμμα από την αείμνηστη Θ.Καλαμπαλίκη, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Α/βάθμιας Δντης Εύβοιας. Δυστυχώς, κατά την επόμενη δημοτική περίοδο το έργο δεν συντηρήθηκε και απαξιώθηκε.

Ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε, στη συνέχεια, ότι η ίδια λογική πρέπει να ακολουθηθεί και στην περίπτωση του αλσυλλίου του Φάρου. «Οι παρεμβάσεις στο αλσύλλιο του Φάρου της Κακοκεφαλής πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια επιτυχημένη συνταγή, ώστε να ενταχθεί σε μια περιπατητική διαδρομή από το Κρηπίδωμα έως τα τέννις σε μία ενότητα που θα συμβάλλει με τρόπο καλαίσθητο και ολιστικό στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων περιπατητών. Ως γνωστό, η δημοτική αρχή εκπονεί αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση αυτού του παραλιακού μετώπου. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί και να γίνει επισκέψιμος ο φάρος της κακοκεφαλής, που ανήκει στο φαρικό δίκτυο της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr