Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί έως τις 5 Ιουνίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί έως τις 5 Ιουνίου

Μετά τις 15 Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη σε ρυθμίσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς ακόμα εκκρεμεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που αφορά την επιδότηση που θα παράσχει το Ελληνικό Δημόσιο στη δόση των «κόκκινων» δανείων που μπαίνουν σε ρύθμιση και αφορούν την πρώτη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, η καθυστέρηση αυτή είναι αναγκαία προκειμένου, όπως είπε, να μην υπάρξει θέμα για παράνομες επιδοτήσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Έτσι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και ανάψει το πράσινο φως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, οι πλατφόρμες για τα χρέη σε Ταμεία και Εφορία θα τεθούν σε λειτουργία μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Με τη λειτουργία της ηλεκτρονική πλατφόρμας για τα «κόκκινα» δάνεια για πρώτη φορά οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους τόσο πλήρη και συγκεντρωμένα στοιχεία για τους οφειλέτες με χρέη σε καθυστέρηση. Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει πλήθος πληροφοριών για τους δανειολήπτες που ζητούν ευνοϊκή ρύθμιση. Πάντως να σημειωθεί ότι προστατευμένοι από ενδεχόμενο πλειστηριασμό της πρώτης τους κατοικίας θα είναι οι δανειολήπτες που πληρούν τα κριτήρια του νέου πλαισίου προστασίας μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα της Εξωδικαστικής Ρύθμισης Οφειλών.

Σημειώνεται επίσης ότι αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί καθώς θα παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια της χώρας από 22 Μαΐου έως 5 Ιουνίου λόγω των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Πηγή-aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr