Αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Ποιες περιοχές της Αθήνας σημειώνουν αύξηση στις τιμές πώλησης ακινήτων

Ανηφορικά κινούνται οι τιμές πώλησης των κατοικιών στην Αττική, με το κέντρο της Αθήνας να βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα και τρεις περιοχές έρχονται να προστεθούν στις ακριβές περιοχές του κέντρου.

Πρόκειται για τις εξής:

  • Γουδή
  • Μετς – Καλλιμάρμαρο
  • Ιλίσια

Αυτές οι τρεις σύμφωνα με το ieidiseis.gr σημειώνουν μεγάλη μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή 27,6%, 26,4% και 22,1% αντίστοιχα. Πιο αναλυτικά, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικίας στις προαναφερθείσες περιοχές ήταν 2.233 ευρώ / τ.μ. και 3.288 ευρώ / τ.μ. και 2.714 ευρώ / τ.μ. αντίστοιχα.

Πρόκειται για περιοχές, που εκτός του ότι είναι σε νευραλγικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, ανήκουν στην ευρύτερη λίστα των περιοχών που θα αποκτήσουν σύνδεση με τη γραμμή του μετρό.

Τι ισχύει με τα ενοίκια

Σε ότι αφορά τα ενοίκια στην Αττική, την υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή έχουν τα Νότια (10,8 €/τ.μ.) και τα Βόρεια (10€/τ.μ.) προάστια Αθήνας, καθώς και το κέντρο της πόλης (9€/τ.μ.).

Εν συνεχεία, μεγαλύτερη αύξηση στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης καταγράφηκε σε περιοχές εκτός των κέντρων των μεγάλων πόλεων (λ.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) όπως:

  • στον Νομό Κιλκίς (11,6%)
  • το υπόλοιπο του Νομού Θεσσαλονίκης (12,9%)
  • το υπόλοιπο του Νομού Αττικής (17,2%)
  • τον Νομό Χανίων (10,3%)

Οι πιο οικονομικές περιοχές 

Τόσο σε επίπεδο πώλησης όσο και ενοικίασης, χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στη Μακεδονία, όπως οι νομοί Καστοριάς (701 €/τ.μ.), Κοζάνης (667 €/τ.μ.), Κιλκίς (664 €/τ.μ.) και Φλώρινας (577 €/τ.μ.) για αγορά κατοικίας και οι νομοί Καστοριάς (4,46 €/τ.μ.), Ημαθίας (4,4 €/τ.μ.), Κιλκίς (3,67 €/τ.μ.) και το υπόλοιπο του Νομού Θεσσαλονίκης (3,76 €/τ.μ.) για ενοικίαση κατοικίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr