Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 και 120 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 και 120 δόσεις για τη ρύθμιση χρεών

Νέα ευκαιρία έχουν οι οφειλέτες για την ρύθμιση των οφειλών τους με την αναβίωση των 72 και 120 δόσεων

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή 7 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις αιτήσεις όσων είτε έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών 72 έως και 120 δόσεων κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, είτε μέσα στην ίδια περίοδο δημιούργησαν νέες οφειλές, ενώ ήταν συνεπείς στις παλαιές υποχρεώσεις.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 πρόκειται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική υπηρεσία γι τη νέα ρύθμιση των 72 δόσεων και για τις οφειλές εκείνες που δημιουργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο 2021 μέχρι τον Δεκέμβριο 2022, όπως αναφέρει ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για την επιβράβευση εκείνων που κράτησαν ζωντανές τις ρυθμίσεις μέσα στην ενεργειακή κρίση ή για την παροχή μίας δεύτερης ευκαιρίας προκειμένου να βάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε ρότα για εκείνους που τις έχασαν λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.

Έτσι οι οφειλέτες σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν στο εξής και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αναβιώσουν τις παλαιές τους ρυθμίσεις ή να ρυθμίσουν νέα χρέη.

Βασική προϋπόθεση προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι παλαιές ρυθμίσεις ή να τακτοποιηθούν οφειλές της ενεργειακής κρίσης, αποτελεί η μη ύπαρξη παλαιότερων οφειλών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr