Από αύριο το «Καλάθι του Πάσχα» – Τι θα περιλαμβάνει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από αύριο το «Καλάθι του Πάσχα» – Τι θα περιλαμβάνει

Το «Καλάθι του Πάσχα» ξεκινάει από αύριο Τετάρτη στην αγορά - Τι τιμές αναμένονται στα αμνοερίφια

Αύριο, Τετάρτη 5 Απριλίου, κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

 

Πρόκειται να λειτουργήσει στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής», σε μια προσπάθεια οι καταναλωτές να βρουν συγκρατημένες τιμές σε προϊόντα που για το πασχαλινό τραπέζι.

Σημειώνεται ότι το «Καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

«Πρωταγωνιστής» ο οβελίας
Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021. «Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις φωτιά.

Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα.

«Αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα» λένε οι κτηνοτρόφοι, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η μάχη των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές.

Παρά την μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η τιμή του αρνιού θα μείνει γύρω στα 10 ευρώ»
«Την Τετάρτη ξεκινάει το καλάθι του Πάσχα, θα συμπεριλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά. Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», είχε δηλώσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr