Μπιλ Γκέιτς: Με 26 εκατομμυρίων ευρώ θα αγοράσει τους Πεταλιούς στην Εύβοια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: Με 26 εκατομμυρίων ευρώ θα αγοράσει τους Πεταλιούς στην Εύβοια

Τους Πεταλιούς της Εύβοιας θα κάνει δικούς του ο αμερικανός μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ

Τους Πεταλιούς της Εύβοιας θα κάνει δικούς του ο αμερικανός μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο Μπιλ Γκέιτς ο οποίος επισκέφθηκε και την Εύβοια προκειμένου να δει από κοντά το νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών το οποίο είχε βάλει… στο μάτι και ήδη εξετάζει την αγορά του, μάλιστα έχει διαρρεύσει το ποσό το οποίο ο αμερικανός μεγιστάνας είναι διατεθειμένος να δώσει για το νησί, το οποίο υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν κατοικούνται πλέον

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ Πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.

Βίντεο για τους Πεταλιούς από την ομάδα haanity

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr