Black Friday: Στις περιοχές που είχαν τον περισσότερο κόσμο η Χαλκίδα – «Βούλιαξε» από Ευβοιώτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday: Στις περιοχές που είχαν τον περισσότερο κόσμο η Χαλκίδα – «Βούλιαξε» από Ευβοιώτες

Η Cyber Monday η οποία θα εφαρμοστεί φυσικά και στην Εύβοια, ξεκίνησε το 2005 από επιχειρήσεις στην Αμερική, με στόχο να ενθαρύννει τον κόσμο να ψωνίζει online.

Αισιοδοξία στους καταστηματάρχες έφερε η κίνηση του αγοραστικού κοινού στην αγορά της Χαλκίδας στο περιθώριο των ανοικτών καταστημάτων την Κυριακή αλλά και των σημαντικών εκπτώσεων της Black Monday.

Παρότι αναμφισβήτητα, οι καταστάσεις που βιώνουν οι πολίτες σε ευρύτερο επίπεδο ένεκα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας είχαν σε πρώτη φάση ως αποτέλεσμα εύλογα να εκτιμάται πως θα κινηθούν πιο συντηρητικά τις αγορές τους εντούτοις πλήθος κόσμου είχε γεμίσει από νωρίς το πρωί της Παρασκεύης το κέντρο της Χαλκίδας.

Κοσμοσυρροή στο κέντρο της Χαλκίδας σημειώθηκε πάντως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, καθώς πλήθος Ευβοιωτών αποφάσισε να κατέβει… downtown για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του.

Ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο και την πτώση της θερμοκρασίας, βγήκε στο κέντρο για να κάνει τη βόλτα του αλλά και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Τα καταστήματα γέμισαν με αποτέλεσμα σχηματιστούν ουρές.

Όπως έγινε αντιληπτό, οι πολίτες εκμεταλλεύτηκαν τις εκπτώσεις και τις προσφορές σε προιόντα κάνοντας αρκετές αγορές γεγονός που αποτελεί ένδειξη πως ανέμεναν τον θεσμό των εκπτώσεων της “Μαύρης Παρασκεύης”.

Τα πρώτα μηνύματα από την κίνηση της αγοράς στην Χαλκίδα κατά την Black Friday,είναι συνεπώς θετικά.

Συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν οι τζίροι ήταν όχι μόνο ικανοποιητικοί και ενδεχομένως και κατά τι πάνω από τις προσδοκίες.

Νέα ευκαιρία για αύξηση του τζίρου έρχεται για τις επιχειρήσεις πάντως και σήμερα με την λεγόμενη Cyber Monday, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την περιβόητη Black Monday.

Ο όρος Cyber Monday, αν τον μεταφράσουμε από τα αγγλικά, θα λέγαμε ότι σημαίνει ιντερνετική Δευτέρα ή καλύτερα Κυβερνοδευτέρα, αν προτιμάτε σε ακριβή μετάφραση, και πρόκειται για έναν όρο που προέρχεται από τον χώρο του marketing, καθώς είναι από τις σημαντικότερες ημέρες αγορών.

Η Cyber Monday ξεκίνησε το 2005 από επιχειρήσεις στην Αμερική, με στόχο να ενθαρύννει τον κόσμο να ψωνίζει online.

Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι σαν το black friday, δηλαδή μια μέρα με σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές.

Η διαφορά είναι ότι αφορά μόνο online αγορές.

Ως καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα μαγαζιά ξεκινούν τις προσφορές από την εβδομάδα πριν την «Μαύρη Παρασκευή» ενώ σε πολλές περιπτώσεις τις συνεχίζουν και για την επόμενη εβδομάδα.

Καλό είναι να κάνετε την έρευνα αγοράς σας πριν βγείτε στα μαγαζιά του νησιού για να αγοράσετε αυτά που επιθυμείτε, προκειμένου να γνωρίζετε τις τιμές σε όλα τα μαγαζιά και να συγκρίνετε.

Οι ειδικοί της αγοράς παράλληλα σημαίνουν συναγερμό και για τυχόν απάτες, ειδικά για τις ηλεκτρονικές αγορές, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι πολύ σημαντικό οι καταναλωτές να δώσουν μεγάλη προσοχή τόσο στη διαθεσιμότητα όσο κι στον χρόνο αποστολής των προϊόντων για να μη βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Να θυμάστε πως εφόσον ολοκληρώσετε την αγορά σας πρέπει άμεσα να λάβετε επιβεβαιωτικό e-mail της παραγγελίας σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα, στο οποίο αναγράφονται τα σημαντικά στοιχεία της παραγγελίας. Εάν δεν λάβετε τέτοιο μήνυμα καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το κατάστημα για να αποσαφηνίσετε τι έχει συμβεί και να επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας.

Δύο εβδομάδες έχουν μείνει προκειμένου να ξεκινήσουν οι προσφορές της Black Friday και η αγορά της Εύβοιας να γεμίσει με κόσμο που θα κάνει τις αγορές του σημαίνοντας και την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr