Χαλκίδα: «Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ωραρίου στα καταστήματα», λέει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκίδα: «Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ωραρίου στα καταστήματα», λέει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, μέτρο που θα ίσχυε και στην Εύβοια, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξέταζε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για αλλαγή ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδος Δημήτρης Βαγιάννης.

Μιλώντας στο evima.gr, στο περιθώριο του ντόρου που έχει προκύψει αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης ωραρίου στο πλαίσιο μέτρων για την εξοικόνομηση ενέργειας, ο κος Βαγιάννης τόνισε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας δεν παίρνει καμία απόφαση αυτή την ώρα.

Ως εκ τούτου το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της πόλης μένει ως έχει.

Το παραπάνω θα ισχύει τουλάχιστον μέχρις ότου υπάρξει μια υπουργική απόφαση που να ορίζει τυχόν νέες αλλαγές ως προς το ωράριο.

Αυτό δε που τονίζει ο κος Βαγιάννης είναι πως εφόσον προκύψει κάποια τέτοια απόφαση από πλευράς τη κυβέρνησης, αυτή θα πρέπει να ισχύει καθολικά για όλες τις επιχειρήσεις, τόσο για τα πιο μικρά καταστήματα όσο και για τις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Τέλος, τονίζει πως ως εκπροσωπούσα αρχή του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας δεν θα πρότεινε επ’ ουδενί μια τέτοια, καταστροφική, όπως την χαρακτήρισε συγκεκριμένα, πρόταση για το ωράριο των καταστημάτων της πόλης.

Το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, μέτρο που θα ίσχυε και στην Εύβοια, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξέταζε αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση με νεότερες πληροφορίες σε κάθε περίπτωση να αναφέρουν πως αυτό το σενάριο εκτιμάται με την πάροδο των ημερών όλο και πιο απίθανο να εφαρμοστεί.

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας έκανε συγκεκριμένα λόγο για «συζήτηση άνευ ουσίας» τονίζοντας πως τέτοιο μέτρο δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ποτέ και πως θα προκαλούσε «αθέμιτο ανταγωνισμό» με τις μεγάλες αλυσίδες και τα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν σε βάρος των μικρών καταστημάτων που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Συγκεκριμένες είναι πάντως οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της αγοράς, στο πλαίσιο του χειμερινού ωραρίου που έχει τεθεί ήδη σε ισχύ στην Εύβοια από την Δευτερα 3 Οκτωβρίου.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας έχει ενημερώσει για την έναρξη του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr