Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έρχεται νέο μπόνους – Ποιους αφορά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έρχεται νέο μπόνους – Ποιους αφορά

Νέο μπόνους θα δοθεί στους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν ήδη αξιολογηθεί
Όσο ένας επιπλέον μισθός υπολογίζεται πως θα είναι το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο υπουργός μίλησε για τον προγραμματισμό προσλήψεων του 2023 που ανακοίνωσε χτες αλλά και για το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων που θεσμοθετήθηκε την άνοιξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ΣΚΑΙ.

Σχετικά με το μπόνους των δημοσίων υπαλλήλων ανέφερε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2023 θα έχουν δοθεί τα χρήματα, που αγγίζουν περίπου ένα ακόμη μισθό το χρόνο. Πρόσθεσε δε ότι το μπόνους θα δοθεί σε περίπου 6.000 υπαλλήλους, που έχουν αξιολογηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι το «μπόνους» ή «πριμ» παραγωγικότητας θα δοθεί για πρώτη φορά σε ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους ως «ανταμοιβή για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης».

Η «ανταμοιβή», που σύμφωνα με τον υπουργό θεσπίζεται για να δώσει κίνητρο στους εργαζομένους, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr δεν αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά μόνο ένα κομμάτι, που υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης των υπουργείων, καθώς και πολιτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους και συγκεκριμένα οι πολιτικοί υπάλληλοι, το ένστολο προσωπικό του δημοσίου τομέα, οι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, το προσωπικό των γενικών διευθύνσεων των οικονομικών υπηρεσιών των υπουργείων, το προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και των υπηρεσιών που εποπτεύονται ή υπάγονται στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος ορισμένοι δικαστικοί υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr