ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Νέες ρυθμίσεις χρεών με 100 και 120 δόσεις – Ποιοι εντάσσονται σε αυτές

Εφορία: Νέες ρυθμίσεις χρεών με 100 και 120 δόσεις – Ποιοι εντάσσονται σε αυτές

Το σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις 100 δόσεις και 120 δόσεις, ενώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Open TV, αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι παρακάτω ρυθμίσεις χρεών:

-Η μία είναι για κάποιον που είχε ρύθμιση σε 100 δόσεις προγενέστερα, για προγενέστερες οφειλές ή δεν είχε ρύθμιση και μεταξύ Μαρτίου-Απριλίου και έπρεπε να καταβάλει για παράδειγμα το ΦΠΑ ή τον φόρο εισοδήματος του. Αυτό τον τον φόρο μπορεί να τον εντάξει σε 12 ή σε έως 24 δόσεις: εάν τον εντάξει σε 12 δόσεις είναι εντελώς άτοκη η ρύθμιση, εάν πάει σε 24 δόσεις είναι με 2,5 % επιτόκιο.
-Αυτοί που βρισκόντουσαν σε 100 ή 120 δόσεις και από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο υπήρχε η παράταση καταβολών. Αυτές οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα θα πληρωθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή θα έχουν άλλες 7 δόσεις αφού θα έχει τελειώσει αυτή εδώ η ρύθμιση η οποία τρέχει.
– Όσοι οφειλέτες έχασαν τη ρύθμιση από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Νοέμβριο έτσι ώστε να ενταχθούν στις 120 δόσεις.
-Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν ήταν στις 120 δόσεις αλλά ήταν στις 50 ή 60 δόσεις. Για αυτούς μπορεί η ρύθμιση να έληγε για παράδειγμα τον Μάρτιο του 2021, αυτές οι 7 δόσεις θα αρχίσουν να πληρώνονται όχι από τον Απρίλιο αλλά από τον Μάιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ