ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΓΑ: Πληρώνονται οι αποζημίωσεις για την κακοκαιρία «Ελπίς» μετά από 4 μήνες

Μετά από 4 μήνες καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις για την κακοκαιρία «Ελπίς» που είχε πλήξει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2022. 
ΕΛΓΑ: Πληρώνονται οι αποζημίωσεις για την κακοκαιρία «Ελπίς» μετά από 4 μήνες

Μετά από 4 μήνες και για πρώτη φορά καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις για την κακοκαιρία «Ελπίς» που είχε πλήξει τη χώρα την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 και για πρώτη φορά παραγωγοί αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Ειδικότερα, ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολή έως 60% για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022» (από την 24η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Ιανουαρίου 2022), στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση το συνολικό ετήσιο όριο των αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι απασχολούμενοι σε όλα τα στάδια της ασφαλιστικής και εκτιμητικής διαδικασίας, στους οποίους ανατίθεται έργο σχετικό με τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022», καθορίζεται μέχρι του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων (4.800) ευρώ, χωρίς μηνιαίο όριο».

Η τροπολογία έλαβε θετική ψήφο από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και «Ελληνική Λύση».
ΚΚΕ και «Μέρα25» δήλωσαν «παρών».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ