Επίδομα Παιδιού: Σήμερα η έκτακτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ- Ο «αστερίσκος» για το ληφθέν ποσό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα Παιδιού: Σήμερα η έκτακτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ- Ο «αστερίσκος» για το ληφθέν ποσό

Μέσα στον Απρίλιο θα αυξηθούν επίσης κατά 8% και τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Σήμερα Παρασκεύη 7 Απριλίου θα γίνει η καταβολή του επιδόματος παιδιού και στους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν την 31η Μαρτίου 2023, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι  δικαιούχοι αυτοί θα έχουν τη σχετική προσωποποιημένη πληροφόρηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Το δικαιούμενο ανά περίπτωση ποσό θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των πολιτών του φορολογικού έτους 2022.

Ωστόσο μέχρι να γίνει η υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για το 2023 θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με διαθέσιμες βάσεις δεδομένων άλλων φορέων και υπηρεσιών, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων και πληροφοριών κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Υπενθυμίζεται πως για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το σύστημα δεν έχει ανοίξει ακόμα για νέες αιτήσεις αλλά αναμένεται να γίνει εντός του Απριλίου, είπε.

Μέσα στον Απρίλιο θα αυξηθούν επίσης κατά 8% και τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Η αύξηση αυτή αναμένεται να μπει στους λογαριασμούς την 28η Απρίλιου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr