ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα βενζίνης: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων – Σημαντικές διευκρινίσεις

Ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα για ΑμεΑ και ιδιοκτήτες μηχανών έως 50 κυβικά εκατοστά
Επίδομα βενζίνης: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων – Σημαντικές διευκρινίσεις

Εντός της ημέρας έρχονται ανακοινώσεις για τις κατηγορίες των πολιτών που μέχρι στιγμής δεν δικαιούνται την επιδότηση καυσίμων, τους ιδιοκτήτες μηχανών έως 50 κ.ε. και τους ΑμεΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα Πληροφοριακά Συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος έδωσε απαντήσεις αλλά και διευκρινίσεις σε ερωτήματα πολιτών σχετικά με το περίφημο επίδομα βενζίνης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε πως το ενδιαφέρον των πολιτών για την επιδότηση είναι μεγάλο, καθώς μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, έγιναν περίπου 240.000, από τις οποίες μάλιστα ήδη οι 210.000 έχουν εγκριθεί και έχει δρομολογηθεί η αποστολή τους στις τράπεζες προκειμένου να πιστωθούν τα ποσά στους δικαιούχους.

Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, η καταβολή της επιδότησης γίνεται μέσα σε δύο εργάσιμες από την έγκριση της αίτησης.

Όσοι δεν διαθέτουν smartphone ή mail, ή ακόμα κι αν δεν θέλουν να περιμένουν πότε θα «ανοίξει» το δικό τους ΑΦΜ, μπορούν με μια επίσκεψη σε ΚΕΠ να εξυπηρετηθούν και να υποβληθεί μέσω του ΚΕΠ η αίτηση, ενώ σημείωσε πως μια διεύθυνση mail μπορεί να καταχωρηθεί μόνο για μία αίτηση και όχι πχ. με το ιδιο mail να καταχωρήσουν αίτηση πατέρας και γιος για διαφορετικά οχήματα.

«Τα χρήματα αποτελούν οικονομική ενίσχυση του πολίτη για την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Πρόκειται περί οικονομικής ενίσχυσης που δεν είναι αποκλειστικά για αγορά καυσίμων, μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οπουδήποτε», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος για τα χρήματα που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, εξηγώντας πως η λογική του μέτρου εδράζεται στο ότι ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου ή μηχανής, σε κάθε περίπτωση, θα καταναλώσει το ποσό της επιδότησης σε καύσιμα εντός του διαστήματος που αφορά η επιδότηση.

Σημείωσε παράλληλα, πως τα χρήματα της ψηφιακής κάρτας, στα οποία υπάρχουν και τα έξτρα 5 ευρώ, ως κίνητρο για τις ψηφιακές συναλλαγές, μπορούν να διατεθούν αποκλειστικά για την αγορά καυσίμων.

Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να πάρει ενίσχυση μόνο για ένα όχημα, και όχι και για το αυτοκίνητο και τη μηχανή του ή κάποιο δεύτερο αυτοκίνητο που μπορεί να έχει στην ιδιοκτησία του, ξεκαθάρισε ο Γ.Γ.

Παράλληλα ανέφερε, πως υπάρχει δυνατότητα χωριστών δηλώσεων από τους δύο συζύγους, όπως ισχύει και για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο τόνισε πως για την εξέταση των αιτήσεων θα ληφθεί υπόψη, όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ, το οικογενειακό εισόδημα και όχι τα ατομικά τους.

Υπενθύμισε ακόμη πως για να πάρει κάποιος την επιδότηση, για το όχημα δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, πρέπει να είναι ασφαλισμένο και να μην έχει τεθεί σε ακινησία.

Τέλος, σημείωσε πως θα εξεταστεί η ευχέρεια για διορθώσεις, εάν πχ. κάποιος πολίτης στην αίτηση του ανέγραψε λανθασμένα τον αριθμό IBAN.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ