Επιδότηση ρεύματος: Περισσότεροι δικαιούχοι – Ποιους αφορά η ρύθμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ρεύματος: Περισσότεροι δικαιούχοι – Ποιους αφορά η ρύθμιση

Παράταση εως 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Εύβοια.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η διεύρυνση των όσων δικαιούνται επιδότηση για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, την επιδότηση για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν νοικοκυριά και αγρότες ανεξάρτητα από το επίπεδο της τάσης του ρεύματος που καταναλώνεται.

«Μεταξύ άλλων, εφεξής περιλαμβάνονται όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης – συμπεριλαμβανομένων και των καταναλωτών αγροτικής χρήσης για τους οποίους περιορίζεται η κατανάλωση από την 1.8.2021 εως και 31.12.2021 καθώς και όλοι οι καταναλωτές φυσικού αερίου εκτός των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης φυσικού αερίου για παραγωγή θερμικής ενέργειας (Κατά τα ισχύοντα δικαιούχοι επιδότησης είναι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης και οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης μέσης τάσης για την περίοδο από 1.8.2021 εως 31.12.2021 καθώς και οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου αντίστοιχα)», αναφέρεται στην τροπολογία που κατατέθηκε.

Επιπλέον, σε άλλο άρθρο της τροπολογίας προβλέπεται παράταση εως 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους στις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr