ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστολή της «estiasigreece» στον υπουργό Εσωτερικών – Τι ζητούν

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε η estiasigreece, στης οποίας τον πυρήνα ανήκει και το σωματείο ο ''ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ''
Επιστολή της «estiasigreece» στον υπουργό Εσωτερικών – Τι ζητούν

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο απέστειλε η estiasigreece, στης οποίας τον πυρήνα ανήκει και το σωματείο ο ”ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ” ζητώντας οι προτάσεις που ακολουθούν να μπουν άμεσα σε διαβούλευση και να αναλυθούν από εμάς σε τηλεδιάσκεψη μαζί τους:

Δείτε την επιστολή

Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

20 Νοεμβρίου 2020

ΘΕΜΑ: Προτάσεις για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19.

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της όξυνσης της πανδημικής κρίσης, και της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προσαρμογής όλων στην νέα συνθήκη και η υιοθέτηση λύσεων αρωγής της τοπικής αυτοδιοίκησης στα καταστήματα εστίασης.

Η δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά με κρατική εντολή τη λειτουργία τους, που πολύ σωστά θεσμοθετήσατε τον Μάιο, πρέπει να επικαιροποιηθεί και να παραταθεί χρονικά μέχρι το τέλος του 2021.

1. Τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων να έχουν την δυνατότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τον χώρο που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εφόσον τους επιτρέπετε.

Σε αυτήν την περίπτωση ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται επιπλέον.

2. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοικτός διάδρομος για τους πεζούς, να μη παρεμποδίζεται η πρόσβαση, η διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να μην θίγονται όμορες επιχειρήσεις.

3. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η επέκταση χώρου ή όταν η ίδια η επιχείρηση δεν επιθυμεί την επέκταση, να δίνεται το περιθώριο στους δήμους

να μειώσουν τα τέλη κοινόχρηστων χωρών έως και 90%, ενώ στις περιπτώσεις που γίνεται η έξτρα παραχώρηση να υπάρχει η έκπτωση του 50%, στα νομίμως παραχωρούμενα.

Κατά τους μήνες που οι κοινόχρηστοι χώροι παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, αναλογική απαλλαγή.

4. Οι υγειονομικοί περιορισμοί και ο τρόπος διασποράς του ιού διαμορφώνουν νέες συνθήκες στην καθημερινότητα των πολιτών και στα καταστήματα εστίασης. Θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι επιλογές εκείνες, ώστε να υπάρξουν μη μόνιμες κατασκευές π.χ. Ομπρέλες, ανεμοφράκτες, θερμαντικά σώματα, με ασφάλεια και σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες που ισχύουν ανά περιοχή.

Υπάρχουν και λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη διασφαλίζοντας την ασφάλεια, την αισθητική και την ομοιομορφία.

Δηλαδή ένα ενιαίο ύφος που θα αποφασιστεί σε συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική αρχή και τα τοπικά σωματεία εστίασης.

Θα ήταν χρήσιμο οι προτάσεις όλες να αναλυθούν και να μπουν σε διαβούλευση με το υπουργείο και την #estiasigreece μέσω τηλεδιάσκεψης άμεσα.

Ευχαριστούμε,

Estiasigreece

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ