Εύβοια: Άραβες και Ισραηλινοί «φλερτάρουν» για νέα επένδυση στο Αλιβέρι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: Άραβες και Ισραηλινοί «φλερτάρουν» για νέα επένδυση στο Αλιβέρι

Αυξημένο ενδιαφέρον για ξένες επενδύσεις στο Αλιβέρι Εύβοιας
Έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από Άραβες αλλά και Ισραηλινούς επενδυτές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr για αγορά ακινήτου στην περιοχή του Κάμπου στο Αλιβέρι προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολλές θέσεις εργασίας

Πρόσφατα δε από το υπουργείο Ανάπτυξης δόθηκε έγκριση για την ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας στο Μαρμάρι.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «EVIA LUXURY HOTELS AE» (υπό σύσταση), έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το αφορά την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ypodomes.com επενδυτικό πλάνο προβλέπει την δημιουργία πεντάστερου καταλύματος πέντε αστέρων και δυναμικότητας 53 δωματίων και 118 κλινών στην Μεγαλόνησο Πεταλιών της Δημοτικής Ενότητας Μαρμαρίου, του Δήμου Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Σε ότι αφορά το κόστος της επένδυσης, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 6.253.935,46 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 6.253.935,46 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο επενδυτικό σχέδιο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.814.270,96 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι 27,42 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr