Εύβοια: Χωρίς τέλος η ακρίβεια – Πόσο κάνει μία φρατζόλα ψωμί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: Χωρίς τέλος η ακρίβεια – Πόσο κάνει μία φρατζόλα ψωμί

Ούτε το ψωμί δε γλίτωσε από την ακρίβεια που μαστίζει την Ευρώπη και φυσικά τη χώρα μας με τεράστιο αντίκτυπο στην τσέπη των νοικοκυριών. 

Ούτε το ψωμί δε γλίτωσε από την ακρίβεια που μαστίζει την Ευρώπη και φυσικά τη χώρα μας με τεράστιο αντίκτυπο στην τσέπη των νοικοκυριών.

Η τιμή του ψωμιού στην Εύβοια έχει εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς πλέον έχει φτάσει ακόμα και το 1,20 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι πρώτες ύλες των αρτοποιών για το ψωμί έχουν πάρει «φωτιά» καθώς τα 10 λίτρα ηλιέλαιου πωλούνται πλέον 33 ευρώ, το σουσάμι είναι πια στα 2,80 ευρώ και το αλεύρι 12 κιλών στα 24 ευρώ, δηλαδή η τιμή του έχει διπλασιαστεί. Η τιμή της φρατζόλας κυμαίνεται από 0,80 έως 1,20 ευρώ, ενώ το κιλό φτάνει και ξεπερνά 3 ευρώ μιας και κυμαίνεται από 2,80 ως 3,60 ευρώ.

Αυξήσεις «φωτιά»

Με την ενεργειακή κρίση σε εξέλιξη και το σιτάρι της Ουκρανίας εγκλωβισμένο ακόμα και στην Ευρώπη παρατηρούνται αυξήσεις στην τιμή του ψωμιού, καθώς  σύμφωνα με τη Eurostat, το ψωμί στην Ουγγαρία αυξήθηκε από πέρυσι κατά 66%, στη Λιθουανία κατά 33%, στην Ολλανδία κατά 10% και, στη Γαλλία κατά 8%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr