Εύβοια: Νέα σημαντική επένδυση στο Νησί – Εβραίοι αγόρασαν γνωστό ξενοδοχείο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: Νέα σημαντική επένδυση στο Νησί – Εβραίοι αγόρασαν γνωστό ξενοδοχείο

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την ξενοδοχειακή μονάδα στη Βόρεια Εύβοια ανήλθε στο 1,5 εκατομμύριο.

Νέα σημαντική επένδυση φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά για το νησί της Εύβοιας, καθώς μετά τους Ισραηλινούς επενδυτές, Εβραίοι γνωστής εταιρείας αγόραν ξενοδοχείο στη βόρεια Εύβοια.

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια από τον Παναμά και έχει καταφέρει να απλώθεί σε 25 χώρες με πάνω από 160 ξενοδοχειακές μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία για την ξενοδοχειακή μονάδα ανήλθε στο 1,5 εκατομμύριο.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να ανακαινίσει το ξενοδχείο καθώς το 2018 είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από κακοκαιρίες.

Με το νέο καθεστώς διοίκησης το ξενοδοχείο έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί και ξεκίνησαν και οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης στα δωμάτια.

Την ίδια στιγμή, έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει από Άραβες αλλά και Ισραηλινούς επενδυτές σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr για αγορά ακινήτου στην περιοχή του Κάμπου στο Αλιβέρι προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολλές θέσεις εργασίας

Πρόσφατα δε από το υπουργείο Ανάπτυξης δόθηκε έγκριση για την ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας στο Μαρμάρι.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «EVIA LUXURY HOTELS AE» (υπό σύσταση), έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το αφορά την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ypodomes.com επενδυτικό πλάνο προβλέπει την δημιουργία πεντάστερου καταλύματος πέντε αστέρων και δυναμικότητας 53 δωματίων και 118 κλινών στην Μεγαλόνησο Πεταλιών της Δημοτικής Ενότητας Μαρμαρίου, του Δήμου Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Σε ότι αφορά το κόστος της επένδυσης, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 6.253.935,46 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 6.253.935,46 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο επενδυτικό σχέδιο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.814.270,96 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι 27,42 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr