ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύβοια: Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, δημοπρατείται η Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική οδική υποδομή για την Εύβοια καθώς θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά τους αστικούς ιστούς της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών
Εύβοια: Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, δημοπρατείται η Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών

Στη δημοπράτηση της Παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών προχωρά το υπουργείο Υποδομών όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο Υπουργός Υποδομών με ανακοίνωσή του αναφέρει:  “Έπειτα από αναμονή ετών, ένα ακόμη σημαντικό έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Προχωράμε με τη δημοπράτηση της Παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών αφού με συστηματική δουλειά καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που υπήρχαν και να καταστήσουμε το έργο βιώσιμο.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική οδική υποδομή για την Εύβοια καθώς θα αποφορτίσει κυκλοφοριακά τους αστικούς ιστούς της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών και θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Και βέβαια, ο αναβαθμισμένος αυτός σχεδιασμός θέτει ταυτόχρονα τις βάσεις ώστε να μπορεί μελλοντικά να αποδοθεί σε κυκλοφορία ένας ενιαίος και ασφαλής οδικός άξονας για την Βόρεια Εύβοια”, σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Το έργο της παράκαμψης θα «κουμπώσει» με τη νέα αξονική χάραξη του δρόμου Ψαχνά – Στροφυλιά, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου στην Ιστιαία.

Η νέα οδική χάραξη θα αρχίζει από το δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών και θα τελειώνει στη Στροφυλιά.

Όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντικά την πρόσβαση από τη βόρεια Εύβοια στη Χαλκίδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ