Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Τα πάντα για τον νέο κύκλο επιδότησης καυσίμων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Τα πάντα για τον νέο κύκλο επιδότησης καυσίμων

Οι εκτιμήσεις για τον νέο γύρο του Fuel Pass 2 για επιδότηση καυσίμων και τί πρέπει να γνωρίζετε για να την διεκδικήσετε σωστά

Μέσα στο Σαββατοκύριακο εκτιμάται πως θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 που επιδοτεί εκ νέου την αγορά καυσίμων.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την διεκδίκηση της επιδότησης είναι όμοια με αυτή της πρώτης φάσης της,  δηλαδή σχετίζεται με τον λήγοντα του ΑΦΜ.

Πρώτα θα κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων τα ΑΦΜ λήγουν σε αριθμό 1 και 2.

Σε χρονικό διάστημα περίπου 4-5 ημερών θα έχει ανοίξει για όλους η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ τα χρήματα θα μπουν σε 3 εργάσιμες από τη στιγμή που θα κάνετε την αίτηση.

Μπαίνετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και επιλέγετε το Fuel Pass.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας: το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Εφόσον επιλέξετε ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο επίδομα καυσίμων, δικαιούχοι ήταν μόνο όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, στο νέο Fuel Pass αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι τα 45.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Από την επιδότηση θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο.

Στο Fuel Pass 2 με ψηφιακή κάρτα στο κινητό τα χρήματα που θα λάβετε διαμορφώνονται ως εξής:

80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό
60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό
100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό
70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Για όσους χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης η επιδότηση είναι διπλή καθώς εισπράττουν και το επίδομα καυσίμων και κερδίζουν την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 12 λεπτά το λίτρο που μαζί με το ΦΠΑ φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Τρία είναι τα βασικά κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τη νέα τρίμηνης διάρκειας επιδότηση καυσίμων από 60 έως και 100 ευρώ σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση.

Το πρώτο είναι το δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο ανέχεται σε 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ.

Το δεύτερο είναι ότι η επιδότηση στη βενζίνη θα γίνει με βάση τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2021.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δηλώσεις θα πρέπει να σπεύσουν να τις υποβάλουν ώστε να τύχουν στη συνέχεια της κρατικής επιδότησης. Από το υπουργείο Οικονομικών αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους σχετικά με το εάν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Το γεγονός όμως ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα δήλωση οδηγεί προς παράταση της προθεσμίας.

Το τρίτο κλειδί είναι ότι το όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr