Η ακρίβεια κάνει τους Έλληνες… χορτοφάγους: Στο 20% οι αυξήσεις στο κρέας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ακρίβεια κάνει τους Έλληνες… χορτοφάγους: Στο 20% οι αυξήσεις στο κρέας

Μεγάλες είναι οι αυξήσεις που δέχεται το κρέας στην Ελλάδα

Πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης φαίνεται πως κινούνται οι τιμές του κρέατος στη χώρα μας, με τους Έλληνες καταναλωτές να μειώνουν την αγορά του καθώς η ακρίβεια στα τρόφιμα έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι αυξήσεις στο κρέας στην Ελλάδα άγγιξαν το 20%, την ώρα που ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%.Μόνο η Πορτογαλία ανταγωνίζεται την Ελλάδα στις αυξήσεις.

«Το κρέας έχει τσιμπήσει πάρα πολύ. Το μοσχάρι του γάλακτος που το έπαιρνα εγώ 14 ευρώ έχει πάει 20 ευρώ», δήλωσε πολίτης στο ΟPEN, ενώ άλλος είπε: «Και το χοιρινό έχει πάρει απάνω γύρω στο 1 ευρώ και τα κοτόπουλα έχουν πάρει επάνω, όσο έπαιρνα ένα κοτόπουλο παίρνω μισό».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού το μοσχάρι στην Ελλάδα ακρίβυνε κατά 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο, την ώρα που στην Ευρωζώνη η μέση αύξηση ήταν 12,9%.

Το αρνί και το κατσίκι αυξήθηκαν κατά 23,1%, όταν στην Ευρωζώνη οι τιμές ανέβηκαν 12,8%. Το ίδιο ισχύει και με το χοιρινό που αυξήθηκε κατά 20,8%στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.

 

«Το αρνί για παράδειγμα πέρυσι κυμάνθηκε στα 13 ευρώ, φέτος θα είμαστε σίγουρα πάρα πολύ κοντά στο 14. Και σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά γιατί όλο τον χειμώνα πέρσι κάθε εβδομάδα σχεδόν βλέπαμε ανατιμήσεις προς τα πάνω και υπάρχει γενικότερα πρόβλημα με την τιμή του μοσχαριού», τόνισε στο κανάλι ο κρεοπώλης, Σήφης Φουντοραδάκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr