«Καυτός» μεζές το σουβλάκι και στην Εύβοια- Ο Βασίλης Ευθυμίου εξηγεί στο evima.gr γιατί είναι πλέον ακριβότερο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καυτός» μεζές το σουβλάκι και στην Εύβοια- Ο Βασίλης Ευθυμίου εξηγεί στο evima.gr γιατί είναι πλέον ακριβότερο

«Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν επιχειρήσεις και κοινωνία προσπαθούμε να συγκρατούμε τις τιμές σε λογικά επίπεδα», τονίζει σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του σωματείου της εστίασης Εύβοιας

Διόλο απίθανο σενάριο είναι να πληρώνουν σε τιμές εκλεκτού μεζέ τείνουν το παραδοσιακό μας έδεσμα, το σουβλάκι οι πολίτες και στην Εύβοια καθώς οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες επαγωγικά ανεβάζουν την τελική τιμή πώλησης του προιόντος.

Μάλιστα οι προβλέψεις των εκπροσώπων του κλάδου της εστίασης δεν είναι σε καμία περίπτωση αισιόδοξες για το μέλλον αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μιλώντας στο evima.gr  ο πρόεδρος του σωματείου της εστίασης Εύβοιας «Ξένιος Ζευς» Βασίλης Ευθυμίου, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και την ενέργεια τείνουν να εκτοξεύσουν και άλλο την τιμή του παραδοσιακού πιτόγυρου σε δυσθεώρητα ύψη το επόμενο χρονικό διάστημα αν δεν υπάρξει μείωση των τιμών σε αυτά.

“Δυστυχώς για όλους τους συναδέλφους επιχειρηματίες οι συνεχόμενες αυτές αυξήσεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μετακυλίσουν στον καταναλωτή ολόκληρες” αναφέρει χαρακτηριστικά εξηγώντας πως οι αυξήσεις σε ένα ψητοπωλείο μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 40 τοις εκατό.

“Αν η τιμή μετακυλίσει στον καταναλωτή μιλάμε για πιτόγυρο στα 4,2 και 4,5 κάτι το οποίο φαντάζει ανέφικτο να γίνει με αποτέλεσμα να δουλεύουν τις επιχειρήσεις τους με μηδενικά κέρδη και σε πολλές περιπτώσεις με ζημιά” προσθέτει.

“Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν επιχειρήσεις και κοινωνία προσπαθούμε να συγκρατούμε τις τιμές σε λογικά επίπεδα βάζοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας” καταλήγει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr