Κατώτατος μισθός: Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την αύξηση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για την αύξηση

Πότε θα κάνει την τελική εισήγηση ο Κωστής Χατζηδάκης για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σημαντική θα είναι η αύξηση που θα δεχτεί ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, χωρίς πάντως να αποκαλύψει το τελικό ποσό.

Όπως ανέφερε, ην Τρίτη, ο υπουργός θα παραλάβει τη μελέτη του ΚΕΠΕ και την ερχόμενη Παρασκευή θα κάνει την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι οποίες κυμαίνονται από 5% έως και 10%. Για παράδειγμα, σε σχέση με τα 713 ευρώ μικτά που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει 770 – 784 ευρώ, ο ΣΕΤΕ 753 ευρώ, η ΕΣΕΕ 763 ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος 780 ευρώ και η ΓΣΕΕ με την υψηλότερη πρόταση για 826 ευρώ.

Στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, ο υπουργός Εργασίας θα κάνει την τελική εισήγηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, με βάση το ύψος του πληθωρισμού, τις προοπτικές της οικονομίας και τις αντοχές της αγοράς. Η πρόταση της κυβέρνησης θα καθοριστεί και από την μελέτη του ΚΕΠΕ που θα παραδοθεί στον κ. Χατζηδάκη την ερχόμενη Τρίτη.

«Να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τις ανάγκες των εργαζομένων λόγω του πληθωρισμού. Θα είναι μια δίκαιη και σημαντική αύξηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Μεγάλο μέρος της αγοράς ζητά να συνοδευτεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τη μείωση της προκαταβολής φόρου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr