ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, ενίσχυση αγροτών και «βλέπουμε» για νέα μέτρα στήριξης

Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, ενίσχυση αγροτών και «βλέπουμε» για νέα μέτρα στήριξης

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega , ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι θα έχουμε μια πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 2% από την 1.1.2022 και πως είναι αποφασισμένος για μία δεύτερη αύξησή του εντός του 2022 αφού έχουμε λάβει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και τις αντοχές των επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε, μάλιστα, δεν θα ήθελε να ανακοπεί η πορεία πτώσης της ανεργίας και υπογράμμισε ότι η πιο σημαντική παρέμβαση είναι να πιάσει δουλειά κάποιος άνεργος.

Επίσης ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για τους αγρότες που είναι σε συνεργατικά σχήματα και για νέους αγρότες.

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για παγκόσμιο φαινόμενο και πως η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα πρέπει να αναμένεται από τις αρχές του 2022.

Σε αυτό το σημείο υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση δαπάνησε και θα δαπανήσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και ότι χωρίς κυβερνητική παρέμβαση οι λογαριασμοί θα ανέβαιναν δέκα φορές επάνω.

Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ σημείωσε ότι η κυβέρνηση την παρέλαβε με την αξία της μετοχής της στο ένα ευρώ και σήμερα είναι μια ισχυρή επιχείρηση που μπορεί να βοηθήσει και τους καταναλωτές.

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης από Σταϊκούρα
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέντευξή του στην Ημερησία αφήνει ανοικτό παράθυρο για επέκταση των μέτρων στήριξης και το 2022 αλλά και για μέρισμα ανάπτυξης.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε «βλέποντας και παρατηρώντας κάθε φορά την ένταση του προβλήματος όπως αυτό ξεδιπλώνεται το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «εάν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος και μπορεί να αξιοποιηθεί φέτος, και πρέπει να αξιοποιηθεί γιατί η κρίση είναι εδώ και μπορεί αν είναι πιο έντονη το επόμενο διάστημα, οφείλει η πολιτεία να είναι μπροστά αξιοποιώντας τον δημοσιονομικό χώρο».

Και συμπλήρωσε ότι «πιθανόν αυτό να γίνει με μέτρα που θα είναι βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για φέτος».

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ