Μειωμένες συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιοι θα δουν «κούρεμα» και πόσο θα είναι αυτό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένες συντάξεις Φεβρουαρίου: Ποιοι θα δουν «κούρεμα» και πόσο θα είναι αυτό

Τι ισχύει ακόμα σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων

Από 1 λεπτό έως και 50 ευρώ μείωση θα δουν περίπου 570.000 συνταξιούχοι στα ποσά του Φεβρουαρίου, καθώς το λάθος του ΕΦΚΑ στις συντάξεις τον περασμένο Μάρτιο, έρχεται τώρα να διορθωθεί με συμψηφισμό των ποσών.

«Πέρυσι τον Μάρτιο υπήρξε μια αστοχία κατά την περίοδο που γινόντουσαν οι αυξήσεις των συντάξεων, πληρώθηκε δύο φορές για έναν μόνο μήνα το 7,75 άρα πήγε στο 15% η αύξηση», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

«Τότε, το είχαμε ανακοινώσει και είχαμε βγάλει προσωποποιημένη πληροφόρηση στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων τους οποίους αφορούσε το πρόβλημα. Εκεί, αναφέραμε ότι στο τέλος του έτους, όταν θα κλείσει το τελικό ποσό του πληθωρισμού και θα βγει το τελικό ποσό της αύξησης, θα συμψηφίσουμε τα ποσά αυτά. Ήρθε αυτή η στιγμή».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Τα νούμερα είναι από 1 λεπτό έως και λίγο πάνω από 50 ευρώ, με μέσο όρο 26 ευρώ. Η μεγάλη μάζα είναι μεταξύ 0.1 έως 10 ευρώ. Ό,τι λάθος εντοπίζεται, διορθώνεται. Ο Φορέας δεν είναι ένας στατικός οργανισμός, αλλά σε συνεχή κίνηση. (…) Είτε θετικό το λάθος είτε αρνητικό, ο οργανισμός γυρίζει πίσω και το διορθώνει».

Εισφορά αλληλεγγύης

Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων, ο διοικητής του ΕΦΚΑ σημειώνει:

«Έχει δεσμευτεί το υπουργείο ότι θα εξετάσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Είμαστε σε μια χρονική στιγμή που έχουν γίνει ομάδες εργασίας. Το υπουργείο μελετά την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και γίνεται μια προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν δημοσιονομικά ουδέτερη η όποια αλλαγή. Ο Οργανισμός βγάζει δεδομένα και δίνει στο υπουργείο για να προχωρήσει τη μελέτη. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά θα πάρει τον χρόνο του».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr