Νέα μέτρα για το ρεύμα: Αυτό είναι το «κόλπο» για να πάρετε τα 600 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα για το ρεύμα: Αυτό είναι το «κόλπο» για να πάρετε τα 600 ευρώ

Προσοχή! Αυτή είναι η σημαντική λεπτομέρεια για να πάρετε την επιδότηση στο ρεύμα.

Η έκδοση των λογαριασμών γίνεται συνήθως ένα με δύο μήνες μετά την κατανάλωση και για να επιστραφεί το ποσό της επιδότησης στο λογαριασμό ρεύματος που φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ έχει σημασία η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και όχι η περίοδος κατανάλωσης για καταναλωτές πρώτης κατοικίας, μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Η ελάχιστη επιστροφή θα είναι τα 18 ευρώ και η μέγιστη τα 600 ευρώ.

Η ειδική πλατφόρμα για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι έτοιμη έως τα τέλη Μαΐου καθώς οι πληρωμές θα γίνουν αρχές Ιουνίου.

Η πλατφόρμα αυτή θα εμφανίζει στον πολίτη την Α κατοικία που έχει δηλωμένη στο Ε1 είτε είναι ενοικιαστής, είτε είναι ιδιοκτήτης και δίπλα από την Α κατοικία θα έχει το ρολόι (τον αριθμό παροχής) και θα ζητείται επικαιροποίηση στοιχείων.

Η επιδότηση δεν θα ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή, ενώ θα δοθεί απευθείας μέσα από τους λογαριασμούς IBAN.

Αν δεν έχει δηλωθεί λογαριασμός IBAN, πρέπει να μπείτε στο gov.gr και με τους κωδικούς Taxisnet και να συμπληρώσετε τον λογαριασμό, στα στοιχεία επικοινωνίας.

Οι αιτήσεις για το IBAN στην πλατφόρμα θα ανοίξουν από τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Αν λοιπόν δεν έχετε δηλώσει IBAN ή δεν δηλώσετε με τον παραπάνω τρόπο το IBAN πριν ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, τότε όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα μπορείτε να το συμπληρώσετε.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι θα μπορείτε να κάνετε επικαιροποιήση στοιχείων μέσω της ειδικής πλατφόρμας όταν ανοίξει, και εκεί αυτόματα θα εγκριθεί το ποσό της επιδότησης με βάση την ρήτρα αναπροσαρμογής και την κατανάλωση. Παράλληλα θα υπάρχει άμεση διασύνδεση με τον εκάστοτε πάροχο που έχει ο καταναλωτής.

Τονίζεται ότι τα χρήματα αυτά είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr