Νέο μοντέλο επιδότησης για το ρεύμα: Ξεκινάει κυβερνητική καμπάνια για εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο μοντέλο επιδότησης για το ρεύμα: Ξεκινάει κυβερνητική καμπάνια για εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά

Τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας τις τελευταίες μέρες συνεργάζονται στενά προκειμένου να παρουσιαστεί ένα νέο μοντέλο για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος
Έρχονται αλλαγές στην επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, τις οποίες εντός των επόμενων ημέρων ανακοινώνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πιο αναλυτικά, τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας συνεργάζονται στενά το τελευταίο διάστημα προκειμένου να παρουσιαστεί ένα μοντέλο το οποίο θα είναι μάλλον κλιμακωτό σχετικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να βγει στον αέρα κυβερνητική καμπάνια για την εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά.  Έτσι, προσανατολίζονται να παρέχουν μεγαλύτερη επιδότηση ρεύματος για όσους είναι «συνεπείς» και κάνουν προσπάθεια για να «ρίξουν» την οικιακή τους κατανάλωση.

Εξάλλου και κατά την ενημέρωση των συντακτών την Τετάρτη αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, που απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε; «Εξετάζονται σχήματα οικονομικών κινήτρων που θα συνδυάζονται με τη μείωση κατανάλωσης στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις».

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει μεγαλύτερη επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για όσους καταναλωτές «πιάνουν» συγκεκριμένους στόχους κατανάλωσης.

Ο υπουργός παράλληλα τόνισε πως η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης και έχει προχωρήσει ήδη σε μείωση κατά 22% της κατανάλωσης φυσικού αερίου τον Ιούλιο σε σχέση με πέρσι (14% ήταν τον Ιούνιο του 2022), ενώ τον ίδιο μήνα η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 13%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr