Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων

Διευκρινίσεις για το έκτακτο επίδομα που θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο από το υπουργείο Εργασίας

Ένα έκτακτο επίδομα πρόκειται να καταβληθεί στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού πριν τα Χριστούγεννα από την κυβέρνηση.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο επίδομα και όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Δικαιούχοι

Το έκτακτο επίδομα θα λάβουν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάτω από 800 ευρώ το μήνα, οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι, άτομα με κάθε μορφής αναπηρία και όσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού, θα λάβουν ενάμιση επίδομα. Το ποσό του έκτακτου επιδόματος θα ανέρχεται στα 250 ευρώ.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Σε ότι αφορά το λάθος που έγινε από τράπεζα στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με διπλή πληρωμή για 80.000 δικαιούχους, ανέφερε πως 2.000 το έχουν χρησιμοποιήσει και δεν θα το επιστρέψουν, ενώ για τους υπόλοιπους διορθώθηκε.

Ο θεσμός του προσωπικού βοηθού ξεκινά άμεσα, με την πλατφόρμα των αιτήσεων να έχει δεχθεί 2000 πολίτες, οι οποίοι θα εξεταστούν από Επιτροπή που θα πάει στο χώρο τους.

Όσο για τους ίδιους τους προσωπικούς βοηθούς, για τις θέσεις των οποίων έχουν γίνει επίσης 2000 αιτήσεις, η υφυπουργός εξήγησε ότι, «δεν χρειάζεται εξειδίκευση. Περνούν όμως δύο φίλτρα. Το ένα είναι το λευκό ποινικό μητρώο. Δεύτερο μια εκπαίδευση που περνούν». Οι ωφελούμενοι, από πλευράς τους, μπορούν να αλλάξουν τον προσωπικό βοηθό, αν δεν τους κάνει.

Όσοι εργάζονταν στο «Βοήθεια στο Σπίτι» θα μπορούν να υπαχθούν στον «Προσωπικό βοηθό», κάνοντας τη σχετική αίτηση.

Η κάρτα αναπηρίας θα είναι διαθέσιμη στο wallet μισού εκατομμυρίων πολιτών τις επόμενες ημέρες. Σε αυτές δεν θα υπάρχει το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο θα είναι κατηγοριοποιημένο με τρία χρώματα.

Σε ερώτηση σχετικά με τα σχολικά γεύματα η κ Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «μέσα σε δέκα μέρες θα τα έχουμε στα σχολεία. Το 40% των δημοτικών σχολείων θα έχει σχολικά γεύματα. Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr