ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power pass: Ποιοι θα δουν επιπλέον χρήματα τις επόμενες ημέρες

Νέα πληρωμή για το επίδομα ρεύματος έρχεται τις επόμενες ημέρες μέσω του power pass χωρίς διαδικασία αιτήσεων
Power pass: Ποιοι θα δουν επιπλέον χρήματα τις επόμενες ημέρες

Μπορεί η διαδικασία για το επίδομα ρεύματος μέσω του Power Pass να ολοκληρώθηκε όμως τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα πληρωμή, χωρίς να χρειάζεται να υποβληθεί αίτηση.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα ποσά που μοιράστηκαν κατά την πληρωμη του power pass αφορούσαν στους λογαριασμούς ρεύματος από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Στη νέα πληρωμή, θα μπουν ποσά, πολύ μικρότερα, για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν 20 εκατομμύρια ευρώ με το υπουργείο Οικονομικών που έκανε την ενημέρωση για τη νέα πληρωμή να εξηγεί πως το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Επειδή όμως δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Power Pass, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλη μία πληρωμή.

Επομένως, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης. Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ