Στο Eurogroup οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Eurogroup οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας

Σύμφωνα με αρμόδιο που ενημέρωσε τον Τύπο ενόψει της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας.

Η έγκριση του επόμενου γύρου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους χωρίς την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας θα είναι η “πολιτική απόφαση” του Eurogroup, σύμφωνα με αρμόδιο που ενημέρωσε τον Τύπο ενόψει της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, η ελληνική κυβέρνηση έχει αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της παράτασης των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας. Η έναρξη των πλειστηριασμών αποτελεί θεωρητικά προαπαιτούμενο στο πλαίσιο της δέκατης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας που θα δημοσιευθεί τον Μάιο και από την οποία θα κριθεί η έγκριση της επομένης δόσης ελάφρυνσης του χρέους. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο δεν μπορεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων να κρίνεται με τον ίδιο τρόπο σε συνθήκες πανδημίας.
Στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας θα βρεθεί η ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας η οποία υιοθετήθηκε από την Κομισιόν στις 24 Φεβρουαρίου .Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι αναμένεται συναίνεση στο ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων “ειδικά δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας “.Υπάρχουν ωστόσο όπως ανέφερε, πεδία όπου εντοπίζονται καθυστερήσεις ή υπαναχωρήσεις. Συγκεκριμένα, μίλησε για την ανάγκη ενεργοποίησης του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις πτωχεύσεις ( και ειδικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς) , την αποτροπή της συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, την απλοποίηση των κανόνων αδειοδότησης για τις επενδύσεις που θα “είναι κλειδί για την απορρόφηση των πόρων του Recovery and Resilence Facility» και τον εξορθολογισμό του εργατικού κώδικα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr