ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμειακές και POS σε απευθείας σύνδεση με την εφορία – Πότε θα υλοποιηθεί το σχέδιο

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η online διασύνδεση περισσοτέρων από 600.000 ταμειακών μηχανών και POS με τις φορολογικές αρχές
Ταμειακές και POS σε απευθείας σύνδεση με την εφορία – Πότε θα υλοποιηθεί το σχέδιο

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η online διασύνδεση περισσοτέρων από 600.000 ταμειακών μηχανών και POS με τις φορολογικές αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ο φιλόδοξος στόχος προβλέπει την υλοποίηση του έργου έως το τέλος του έτους υπό την προϋπόθεση ότι οι οικονομίες θα έχουν ξεπεράσει την σκόπελο της υγειονομικής κρίσης.
Όπως τονίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, ένας από τους βασικούς πυλώνες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με την αντικατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων ταμειακών μηχανών που θα μεταφέρουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις αποδείξεις τις οποίες εκδίδουν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις. Ο στόχος διττός, όπως αναφέρουν σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” από το υπουργείο Οικονομικών. Αφενός η ηλεκτρονική διασύνδεση των λογιστηρίων επιχειρήσεων με την εφορία, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για αποτελεσματικότερες διασταυρώσεις όσον αφορά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αφετέρου η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που θα γλιτώσουν από μια απίστευτη γραφειοκρατία.
Επίσης σημειώνεται ότι η προμήθεια των νέων ταμειακών μηχανών οι οποίες θα συνδεθούν σε πραγματικό χρόνο με το Taxis είναι ένα από τα πρώτα έργα του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθούν με εθνικούς πόρους καθώς το Ταμείο δίνει τη δυνατότητα αναδρομικής κάλυψης έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί άμεσα. Αυτή τη στιγμή αρκετές επιχειρήσεις έχουν διασυνδεθεί με την εφορία σε ότι αφορά τις ταμειακές μηχανές. Δηλαδή η εφορία γνώριζε το πότε έγινε μια συναλλαγή. Αυτό που δεν γνώριζε είναι πως έγινε η συναλλαγή. Εάν η πληρωμή έγινε με μετρητά ή ηλεκτρονικά με τη χρήση κάρτας .Αυτό που θα γίνει είναι να διασυνδεθεί η ταμειακή μηχανή με το ηλεκτρονικό σύστημα POS ώστε η φορολογική διοίκηση να έχει και τις δύο πληροφορίες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ