Το κόλπο για θερμομόνωση στα τζάμια με κόστος 0,50 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το κόλπο για θερμομόνωση στα τζάμια με κόστος 0,50 ευρώ

Το συγκεκριμένο κόλπο έχει νόημα μόνο για όσους διαθέτουν μονά τζάμια, ενώ καλό είναι να το δοκιμάσετε σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και όχι στο σαλόνι, για λόγους αισθητικής.

Οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια έχουν καταστήσει τη θέρμανση λέξη απαγορευμένη για πολλά νοικοκυριά, τα οποία αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν καύσιμα στο μέτρο του δυνατού.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τη θερμοστατική βαλβίδα των καλοριφέρ που μπορεί να σας εξοικονομήσει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, καθώς και το συνηθισμένο λάθος που κάνουμε με το καλοριφέρ και το πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Ωστόσο, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για οικονομία όσον αφορά τη θέρμανση είναι η μόνωση.

Ειδικότερα, τα παράθυρα ευθύνονται για το 30% της συνολικής απώλειας θερμότητας σε ένα μέσο σπίτι, σύμφωνα με την ενεργειακή ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, «Energy.Gov».

Είναι, λοιπόν, σημαντικό, η μόνωση στο σπίτι μας να είναι ισχυρή, έτσι ώστε να μην δραπετεύει η θερμότητα από τους χώρους που θέλουμε να ζεστάνουμε και που τόσο ακριβά πληρώνουμε.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε κλείνοντας τις πόρτες στα δωμάτια που δε χρησιμοποιούμε, εάν θέλουμε να ζεστάνουμε έναν συγκεκριμένο χώρο μεμονωμένα, ή ακόμα κλείνοντας και τις κουρτίνες το βράδυ, για να κρατήσετε το κρύο έξω.

Φυσικά, τα διπλά τζάμια και τα κουφώματα αλουμινίου είναι επίσης δύο παράγοντες «κλειδιά», που δυστυχώς όμως κοστίζουν αρκετά χρήματα. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος για να ενισχύσετε όσο γίνεται τη μόνωση του σπιτιού σας, ξοδεύοντας μόνο… 0,5 ευρώ.

Το κόλπο με το 0,5 ευρώ για οικονομία στη θέρμανση

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», υπάρχει ένας τρόπος για να ενισχύσετε εύκολα και οικονομικά τη μόνωση του σπιτιού σας, χρησιμοποιώντας… αεροπλάστ (αυτό το πλαστικό περιτύλιγμα δεμάτων με τις φουσκάλες).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ρολό αεροπλάστ (μπορείτε να βρείτε ρολά με διαστάσεις 1m x 0,5 m για 50 λεπτά του ευρώ) και να το κόψετε ανάλογα με τις διαστάσεις του παραθύρου σας.

Στη συνέχεια ψεκάστε το παράθυρο με νερό και το αεροπλάστ, αλλά μόνο από την πλευρά που βρίσκονται οι φουσκάλες.

Έπειτα, με τη μεριά που έχετε ψεκάσει να κοιτάει προς το παράθυρο, τοποθετήστε προσεκτικά το αεροπλάστ στο παράθυρό σας, το οποίο θα κολλήσει εύκολα, μόνο με το νερό (δε θα χρειαστείτε κόλλα).

Όπως εξηγεί η Daily Mirror, τόσο η πλαστική του σύνθεση, όσο και οι φουσκάλες με τον παγιδευμένο αέρα θα κρατήσουν τον παγωμένο αέρα έξω.

Το δημοσίευμα προσθέτει πως το συγκεκριμένο κόλπο έχει νόημα μόνο για όσους διαθέτουν μονά τζάμια, ενώ καλό είναι να το δοκιμάσετε σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και όχι στο σαλόνι, για λόγους αισθητικής.

ΠΗΓΗ: IEIDISEIS.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr