Το κυβερνητικό σχέδιο για τις αυξήσεις στις τιμές σε καυσόξυλα και πέλετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το κυβερνητικό σχέδιο για τις αυξήσεις στις τιμές σε καυσόξυλα και πέλετ

«Φρένο» στην ανηφόρα των τιμών σε καυσόξυλα και πέλετ σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση θέτοντας πλαφόν στην ανώτερη τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή.
«Φρένο» στην ανηφόρα των τιμών σε καυσόξυλα και πέλετ σχεδιάζει να βάλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, θέτοντας πλαφόν στην ανώτερη τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη προχοωρά σε παρέμβαση για την τιμή των καυσόξυλων και του πέλετ, καθώς με τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας λόγω της ενεργειακής κρίσης που όλο και βαθαίνει προβλέπεται τα τζάκια να καίνε όλη μερα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να βάλει «φρένο» στην εκτόξευση των τιμών και να τεθεί ουσιαστικά ένα πλαφόν στην ανώτερη τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή.

Όπως ανέφερε  ο υπουργός σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα καυσόξυλα και στο πέλετ:

«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.

»Έχω συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε στον τρόπο που θα παρέμβει για την τιμή σε καυσόξυλα και πέλετ ωστόσο υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί να παρέμβει.

Μπορεί είτε να επιβάλει πλαφόν στην τιμή τους, το οποίο είναι κάτι που δεν προτιμάται γιατί δημιουργεί συνθήκες «μαύρης» αγοράς, είτε να επιβάλει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, κάτι που είδαμε να γίνεται πριν απο λίγο καιρό τόσο στα καύσιμα όσο και σε είδη διατροφής.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr